Grove horn
Grove horn

Grove horn

Nystekte horn er både dekorativt og smaker kjempegodt både til frokost, lunsj og middag. Grove horn kan serveres til suppe og salat og påsmurte horn er spennende innhold i matboksen


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

230 g Møllerens Siktet Rugmel
230 g Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt
450 g Møllerens Hvetemel siktet
5 dl Melk
1 pk Gjær
3 ss Olje

Slik gjør du


Tips

Oppskriften er nok til 8 stk. Lag gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang og legg i fryseren

1
Bland alt det tørre
2
Tilsett tørrgjær og bland godt (ved bruk av fersk gjær røres gjæren ut i litt av væsken)
3
Tilsett lunken melk/vann og olje/margarin og elt deigen godt i ca. 5 min til den blir smidig og glatt.

Tips

Deigen kan forheve under plast i 30 min, men det er ikke avgjørende for et godt bakeresultat

4
Rull deigen til en pølse og kjevle ut til 15 - 20 cm bredde. Del i trekanter som rulles sammen mot den spisse enden. Settes på plate med bakepapir
5
Dekk hornene med plast og sett dem på et lunt og trekkfritt sted i 45 - 60 min
6
Stek hornene ved 225 ºC nederst i ovnen i 15 - 20 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl hornene på rist

Tips

Pynt gjerne med ulike typer frø