Solbollekake, glutenfri
Solbollekake, glutenfri

Solbollekake, glutenfri

Hva med å lage kake av bolledeigen? En kake som også kan nytes om du ikke kan spise gluten


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Boller

1 pose Møllerens Boller, glutenfri
3 dl lunkent vann
1 pk gjær, fersk eller tørr
50 g smeltet smør
1 stk egg

Kakefyll

1 pk vaniljekrem (ferdig)

Tips

Om du vil lage din egen vaniljekrem finner du oppskrift HER 

50 g kokos

Slik gjør du

1
Ha bolleblanding, lunkent vann, gjær, smeltet smør og egg i en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 min
2
Kjevle ferdig deig ut til ca. størrelse 30x30 cm
3
Fordel halvparten av vaniljekremen og all kokos jevnt over deigen
4
Rull sammen deigen til en rull og kutt deigen i 8-9 like store biter
5
Legg bitene ved siden av hverandre i en smurt kakeform (22-24 cm) og sprøyt resten av vaniljekremen over hver enkelt bit for å lage soløyer
6
La kaken heve lunt og tildekket i 45-60 min eller til dobbel størrelse
7
Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter