Solbollekake, glutenfri
Hva med å lage kake av bolledeigen? En kake som også kan nytes om du ikke kan spise gluten
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Boller |
|
1 pose | Møllerens Boller, glutenfri |
3 dl | lunkent vann |
1 pk | gjær, fersk eller tørr |
50 g | smeltet smør |
1 stk | egg |
Kakefyll |
|
1 pk | vaniljekrem (ferdig) |
Om du vil lage din egen vaniljekrem finner du oppskrift HER |
|
50 g | kokos |
Slik gjør du
1
|
Ha bolleblanding, lunkent vann, gjær, smeltet smør og egg i en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 min |
2
|
Kjevle ferdig deig ut til ca. størrelse 30x30 cm |
3
|
Fordel halvparten av vaniljekremen og all kokos jevnt over deigen |
4
|
Rull sammen deigen til en rull og kutt deigen i 8-9 like store biter |
5
|
Legg bitene ved siden av hverandre i en smurt kakeform (22-24 cm) og sprøyt resten av vaniljekremen over hver enkelt bit for å lage soløyer |
6
|
La kaken heve lunt og tildekket i 45-60 min eller til dobbel størrelse |
7
|
Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 min (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Boller, glutenfri
Over 60
Enkel
Gulrotkake, glutenfri
40 - 60
Enkel
Lapper, glutenfri
Under 20
Enkel
Mandel muffins petit, glutenfri
Over 60
Enkel
Muffins, glutenfri
20 - 40
Enkel
Smuldrepai med epler og bær, glutenfri
40 - 60
Enkel
Vafler, glutenfri
Under 20
Enkel