Boller, glutenfri
Om du ikke kan spise gluten, men gjerne ønsker å servere velsmakende bakevarer, prøv våre boller som er uten gluten
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pose | Møllerens Boller, glutenfri |
2,5 dl | lunket vann |
1 pk | gjær |
100 g | smeltet smør |
Slik gjør du
1
|
Ha bolleblanding, lunket vann, gjær og smeltet smør i en kjøkkenmaskin og elt deigen i en kjøkkenmaskin i 2-3 min |
2
|
Del deigen i 10 biter som du former til boller og setter på en bakeplate |
3
|
Sett ovnen på 30 °C og la bollene heve tildekket i ovnen i ca. 60 min eller til de har fått dobbel størrelse (tørrgjær kan ta litt lengre tid enn fersk gjær) |
4
|
Stek bollene ved 220 °C på midterste rille i ca. 12-14 min (avhengig av ovn) eller til de er gylne (varmluft ved 210 °C i 8-10 min) |
Dersom du ikke har melkeallergi, anbefaler vi å pensle bollene med melk eller laktosefri melk rett etter de kommer ut av ovnen, da blir de gylne og myke |
|
Tilsett gjerne rosiner, hakkede nøtter eller annet i deigen |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Lapper, glutenfri
Under 20
Enkel
Solbollekake, glutenfri
Over 60
Middels
Vafler, glutenfri
Under 20
Enkel