Smuldrepai med epler og bær, glutenfri
Smuldrepai er en enkel og fantastisk god dessert. Her har vi laget en variant med epler, blåbær og bringebær, men du må gjerne variere med de frukt og bær du liker best
40 - 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
150 g | Møllerens Fin Melblanding, glutenfri |
100 g | Urkraft Havregryn Lettkokte, glutenfri |
100 g | brun farin (eller sukker) |
100 g | smør, mykt |
2 | epler |
1 beger | blåbær |
1 beger | bringebær |
Slik gjør du
1
|
Smør paiformen godt |
2
|
Kutt opp epler. Fordel epler, blåbær og bringebær i paiformen |
3
|
Bland alle de tørre ingrediensene |
4
|
Bland så det myke smøret inn med de tørre ingrediensene ved å kna godt |
5
|
Fordel smuldredeigen over fyllet i paiformen |
6
|
Stek paien midt i ovnen ved 200 °C i 25 - 30 min. Eller til paien er gyllen og sprø |
Server paien lun, gjerne med pisket krem, iskrem eller vaniljekrem |