Korsbolle - hot cross buns
Korsbolle - hot cross buns

Korsbolle - hot cross buns

Denne varme korsbollen er vår vri på en tradisjonsrik engelsk spesialitet, som er spesielt populær i forbindelse med påsken


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

500 g Møllerens Hvetemel siktet
2,5 dl appelsinjuice
75 g mykt smør
75 g demerara sukker (eller sukker)
50 g fersk gjær (eller 1 pk tørrgjær)
2 ts kanel
1 ts salt

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunken appelsinjuice, tilsett resten av ingrediensene (unntatt sjokoladen som tilsettes de siste 30 sek)
2
Elt deigen til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin)
3
Del deigen i 12 biter og rull til boller som settes tett 5 x 4 stk. på et stekebrett dekket med bakepapir (de skal bake litt sammen i ovnen)
4
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
5
Rør sammen 70 g siktet hvetemel, 30 g kakao og 1 dl appelsinjuice til en sprøytbar deig. Denne har du i en sprøytepose og sprøyter et kryss på toppen av hver bolle (eller et hjerte hvis du føler for det)
6
Sett bollene midt i ovnen ved 200 °C og stek i 12-15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn). Pensle med smeltet smør med engang de kommer ut av ovnen

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Popovers

Popovers

Over 60

Middels

Hetevegger

Hetevegger

Over 60

Middels

Gullskillingsbolle

Gullskillingsbolle

Over 60

Middels