Korsbolle - hot cross buns
Denne varme korsbollen er vår vri på en tradisjonsrik engelsk spesialitet, som er spesielt populær i forbindelse med påsken
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
500 g | Møllerens Hvetemel siktet |
2,5 dl | appelsinjuice |
75 g | mykt smør |
75 g | demerara sukker (eller sukker) |
50 g | fersk gjær (eller 1 pk tørrgjær) |
2 ts | kanel |
1 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunken appelsinjuice, tilsett resten av ingrediensene (unntatt sjokoladen som tilsettes de siste 30 sek) |
2
|
Elt deigen til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin) |
3
|
Del deigen i 12 biter og rull til boller som settes tett 5 x 4 stk. på et stekebrett dekket med bakepapir (de skal bake litt sammen i ovnen) |
4
|
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
5
|
Rør sammen 70 g siktet hvetemel, 30 g kakao og 1 dl appelsinjuice til en sprøytbar deig. Denne har du i en sprøytepose og sprøyter et kryss på toppen av hver bolle (eller et hjerte hvis du føler for det) |
6
|
Sett bollene midt i ovnen ved 200 °C og stek i 12-15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn). Pensle med smeltet smør med engang de kommer ut av ovnen |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Popovers
Over 60
Middels
Bakermester Paasche's historiske påskeboller
Over 60
Middels
Hetevegger
Over 60
Middels
Gullskillingsbolle
Over 60
Middels