Gullskillingsbolle
Gullskillingsbolle

Gullskillingsbolle

Møllerens Gullskillingsbolle er ypperlig kosemat mens du bryner deg på årets påskekrim, og ellers når du går for gull!


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Skillingsboller

500 g Møllerens Hvetemel siktet
3 dl lunken melk
100 g mykt smør
60 g sukker
50 g gjær eller 1 pk tørrgjær
1 ts salt
Smør, sukker og kanel til svingene

Karamellglasur

250 g melis
100 g Freia karamellsaus
50 g mykt smør

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin). La deigen hvile lunt og tildekket i 30 min
2
Kjevle deigen til ca. 45x45 cm. Pensle med smeltet smør og dryss rikelig med sukker og kanel
3
Rull deigen til en pølse. Skjær opp i 12 skillingsboller som settes på et stekebrett dekket med bakepapir, alternativt i runde siliconformer på ca. 10 cm hvis du har det
4
La skillingsbollene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse, ca. 60 min
5
Pensle skillingsbollene med egg og dryss med sukker. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 min, eller til de er gylne (avhengig av ovn)
6
Når bollene er avkjølt har du på et godt lag med karamellglasur. Pynt eventuelt også med gullfarget strøssel

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter