Gullskillingsbolle
Møllerens Gullskillingsbolle er ypperlig kosemat mens du bryner deg på årets påskekrim, og ellers når du går for gull!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Skillingsboller |
|
500 g | Møllerens Hvetemel siktet |
3 dl | lunken melk |
100 g | mykt smør |
60 g | sukker |
50 g | gjær eller 1 pk tørrgjær |
1 ts | salt |
Smør, sukker og kanel til svingene | |
Karamellglasur |
|
250 g | melis |
100 g | Freia karamellsaus |
50 g | mykt smør |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin). La deigen hvile lunt og tildekket i 30 min |
2
|
Kjevle deigen til ca. 45x45 cm. Pensle med smeltet smør og dryss rikelig med sukker og kanel |
3
|
Rull deigen til en pølse. Skjær opp i 12 skillingsboller som settes på et stekebrett dekket med bakepapir, alternativt i runde siliconformer på ca. 10 cm hvis du har det |
4
|
La skillingsbollene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse, ca. 60 min |
5
|
Pensle skillingsbollene med egg og dryss med sukker. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 min, eller til de er gylne (avhengig av ovn) |
6
|
Når bollene er avkjølt har du på et godt lag med karamellglasur. Pynt eventuelt også med gullfarget strøssel |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Bakermester Paasche's historiske påskeboller
Over 60
Middels
Hetevegger
Over 60
Middels