Hetevegger
Hetevegger er en tradisjon fra Vestlandet servert på blåmandag, dagen etter fastelavnssøndag. Hveteboller legges i en skål og man heller over varm melk som er kokt sammen med smør, sukker og kanel
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Boller |
|
500 g | Møllerens Hvetemel siktet |
2,5 dl | lunken melk |
75 g | mykt smør |
75 g | sukker |
50 g | gjær (eller 1 pk tørrgjær) |
1 ts | kardemomme |
1 ts | salt |
1 egg | til å pensle bollene |
Fyll |
|
3 dl | kremfløte |
2 ss | smør |
2 ss | sukker |
1 ts | kanel |
Slik gjør du
Boller |
|
1
|
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene, og elt deigen til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin) |
2
|
Del deigen i 12 biter og rull til boller som settes på et stekebrett dekket med bakepapir, la bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
3
|
Pensle med egg og stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, eller til de er gylne (avhengig av ovn) |
Fyll |
|
4
|
Bland sammen og kok opp alle ingredienser |
5
|
Før servering varmes bollene litt opp igjen. Lag en liten grop i midten av hver bolle, legg hver bolle i en dyp tallerken og hell fyllet ned i hullet |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Bakermester Paasche's historiske påskeboller
Over 60
Middels