Hetevegger
Hetevegger

Hetevegger

Hetevegger er en tradisjon fra Vestlandet servert på blåmandag, dagen etter fastelavnssøndag. Hveteboller legges i en skål og man heller over varm melk som er kokt sammen med smør, sukker og kanel


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Boller

500 g Møllerens Hvetemel siktet
2,5 dl lunken melk
75 g mykt smør
75 g sukker
50 g gjær (eller 1 pk tørrgjær)
1 ts kardemomme
1 ts salt
1 egg til å pensle bollene

Fyll

3 dl kremfløte
2 ss smør
2 ss sukker
1 ts kanel

Slik gjør du

Boller

1
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene, og elt deigen til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin)
2
Del deigen i 12 biter og rull til boller som settes på et stekebrett dekket med bakepapir, la bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
3
Pensle med egg og stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, eller til de er gylne (avhengig av ovn)

Fyll

4
Bland sammen og kok opp alle ingredienser
5
Før servering varmes bollene litt opp igjen. Lag en liten grop i midten av hver bolle, legg hver bolle i en dyp tallerken og hell fyllet ned i hullet

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter