Bakermester Paasche's historiske påskeboller
Bakermester Paasche's historiske påskeboller

Bakermester Paasche's historiske påskeboller

Her har du en kriminelt god oppskrift på historiske påskeboller. Bakermester Paasche i Bergen var faktisk den som laget de første Paaschebollene, som vi i dag kjenner som påskeboller


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

250 g rosiner
500 g Møllerens Hvetemel siktet
50 g Urkraft Havregryn store
3 dl helmelk
75 g mykt smør
75 g brun farin (eller sukker)
50 g fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
10 g kardemomme
10 g allehånde
1 ts salt

Slik gjør du

1
Legg rosinene i vann i 30 min for ekstra saftig bakst
2
Legg havregryn i bløt i 3 dl med lunken melk, og la det stå 30 min. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt rosinene, og elt deigen godt til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin). Tilsett rosiner det siste minutt av eltetiden
3
La deigen heve lunt og tildekket i 30 min
4
Del deigen i 15 biter som du ruller til boller, eller gjør som bakermester Paasche og lager dem avlange
5
Sett bollene på et stekebrett dekket med bakepapir, og la dem heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
6
Pensle med egg, dryss med sukker og stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Hetevegger

Hetevegger

Over 60

Middels

Gullskillingsbolle

Gullskillingsbolle

Over 60

Middels