Helkornbrød
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
150 g | Møllerens Hvete Helkorn |
4 dl | vann |
500 g | Møllerens Hvetemel siktet |
200 g | Møllerens Fibra Fullkornshvetemel |
3,5 dl | vann |
25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørr gjær) |
1 ss | olje |
2 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Småkok helkornene i 20 min til en "grøt" og avkjøl. Bland med resten av ingrediensene og elt til en glatt og smidig deig |
2
|
Del deigen i 2 deler og form til brød som legges i 2 brødformer på ca. 2 liter. La brødene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
3
|
Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-35 min (avhengig av ovn) |
Brødene er 41 % grove på brødskalaen |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grovbrød til matpakken
Over 60
Middels
Sunt og godt havrebrød
Over 60
Middels