Grovbrød til matpakken
I denne oppskriften foreslår vi å bruke vørterøl - for smakens skyld. Oppskriften gir 2 store grove og mørke brød med mye smak som passer fint til matpakken
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
600 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
350 g | Møllerens Hvetemel siktet |
6 dl | vørterøl eller vann |
25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
50 g | mørk sirup |
4 ss | olje |
1 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vørterøl eller vann, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er glatt og smidig. La den heve lunt og tildekket i 30 min |
2
|
Del deigen i 2 biter, form til brød og sett på et stekebrett med bakepapir eller i brødformer på ca. 2 liter |
3
|
La brødene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
4
|
Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 30-35 min (avhengig av ovn) |
Grovbrødet er 63 % grovt på brødskalaen |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grovbrød
Over 60
Enkel
Grovbrød med havre, glutenfri
Over 60
Middels