Fastelavnsboller, glutenfri
Fastelavn er årets store bollesøndag. Lag glutenfrie fastelavnsboller med syltetøy og krem og et melisdryss på toppen. Nyt!
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pk | Møllerens Boller, glutenfri |
1 pk | gjær |
2,5 dl | lunkent vann |
100 g | smeltet smør |
1 | egg |
Fyll |
|
kremfløte | |
syltetøy etter eget ønske | |
melis |
Slik gjør du
1
|
Ha bolleblanding, 1 pk gjær, 2,5 dl lunkent vann, 100 g smeltet smør og 1 egg i en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 min. Del deigen i 12 biter som du former til boller og setter på en bakeplate. Deigen kan bli litt klissete, bruk eventuelt olje på bordet og i hendene når du former bollene |
2
|
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har fått dobbel størrelse (tørrgjær kan ta litt lengre tid enn fersk gjær) |
3
|
Mens bollene hever kan du piske kremfløte |
4
|
Stek bollene ved 220 °C på midterste rille i ca. 12 min (avhengig av ovn) eller til de er gyldne. Avkjøl bollene på rist |
Dersom du ikke har melkeallergi, anbefaler vi å pensle bollene med melk eller laktosefri melk rett etter de kommer ut av ovnen, da blir de gylne og myke |
|
5
|
La bollene avkjøles litt før du deler bollene i to og fyller dem med ønsket fyll. Tradisjonsrikt fyll i fastelavnsbollen er syltetøy på bunnen, legg på en fyldig kremklatt og et melisdryss på toppen |
Du kan også blande syltetøyet inn i kremen for en fin rosafarget krem, som på bildet under |
|
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Boller, glutenfri
Over 60
Enkel
Solbollekake, glutenfri
Over 60
Middels
Fastelavnsbolle med bringebærkrem
Over 60
Enkel
Fastelavns kattebolle
Over 60
Middels
Fastelavnsbolle a la Bounty
Over 60
Enkel
Fastelavnsbolle med Oreokjeks
Over 60
Enkel
Fastelavnsboller
Over 60
Skillingsboller, glutenfri
Over 60
Enkel