Fastelavnsboller
Fastelavn er årets store bollesøndag. Lag tradisjonelle fastelavnsboller med syltetøy og krem og et melisdryss på toppen. Nyt!
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
1 pk | gjær (12 g tørrgjær eller 50 g fersk gjær) |
4 dl | lunkent vann (38 – 40 °C) |
100 g | smeltet smør (eller 1 dl olje/ flytende margarin) |
Fyll og pynt |
|
3 dl | kremfløte |
5 ss | bringebærsyltetøy |
1 pk | friske bringebær til pynt (hvis ønskelig) |
2 ss | melisdryss |
Bollene kan også bakes fra grunnen |
Slik gjør du
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett gjær, lunkent vann og smeltet smør. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
2
|
La deigen hvile i 10 min. Rull deigen til en pølse og del den i ca. 20 deler. Form bollene og sett dem på en plate med bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev bollene på et lunt sted i 45-60 min. eller til de har dobbel størrelse |
3
|
Stek bollene ved 225 °C midt i ovnen 8-10 min avhengig av ovn. Avkjøl bollene på rist |
Ønsker du blanke boller kan du pensle med sammenpisket egg eller melk før steking |
|
4
|
La bollene avkjøles litt før du deler bollene i to og fyller dem med ønsket fyll. Tradisjonsrikt fyll i fastelavnsbollen er syltetøy på bunnen, legg på en fyldig kremklatt og et melisdryss på toppen |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Boller i langpanne
Over 60
Enkel
Boller med vaniljekrem og friske bær
Over 60
Enkel
Fastelavns kattebolle
Over 60
Middels
Fastelavnsbolle a la Bounty
Over 60
Enkel
Fastelavnsbolle med bringebærkrem
Over 60
Enkel
Fastelavnsbolle med Oreokjeks
Over 60
Enkel