Fastelavnsboller
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Fastelavn er årets store bollesøndag. Lag tradisjonelle fastelavnsboller med syltetøy og krem og et melisdryss på toppen. Nyt!


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
1 pk gjær (12 g tørrgjær eller 50 g fersk gjær)
4 dl lunkent vann (38 – 40 °C)
100 g smeltet smør (eller 1 dl olje/ flytende margarin)

Fyll og pynt

3 dl kremfløte
5 ss bringebærsyltetøy
1 pk friske bringebær til pynt (hvis ønskelig)
2 ss melisdryss

Tips

Bollene kan også bakes fra grunnen

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett gjær, lunkent vann og smeltet smør. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig
2
La deigen hvile i 10 min. Rull deigen til en pølse og del den i ca. 20 deler. Form bollene og sett dem på en plate med bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev bollene på et lunt sted i 45-60 min. eller til de har dobbel størrelse
3
Stek bollene ved 225 °C midt i ovnen 8-10 min avhengig av ovn. Avkjøl bollene på rist

Tips

Ønsker du blanke boller kan du pensle med sammenpisket egg eller melk før steking

4
La bollene avkjøles litt før du deler bollene i to og fyller dem med ønsket fyll. Tradisjonsrikt fyll i fastelavnsbollen er syltetøy på bunnen, legg på en fyldig kremklatt og et melisdryss på toppen

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter