Saftige frørundstykker
Saftige frørundstykker er like godt og sunt som nistemat og hverdagsmat som til mer festlige anledninger. Og selv om rundstykker høres likefremt ut, er der noen fallgruver. Ta deg tid, så skal du se det blir gode og saftige frørundstykker til slutt!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Deig |
|
750 g | Møllerens Hvetemel siktet |
700 g | Møllerens Rugmel siktet |
705 g | vann |
15 g | salt |
25 g | gjær |
50 g | maltekstrakt |
Frø |
|
25 g | sesamfrø |
75 g | solsikkefrø |
50 g | matekstrakt |
Slik gjør du
1
|
Vei opp frøene og rist disse lett i langpanne eller i en tørr stekepanne |
2
|
Vei opp alle ingrediensene, ha de i eltebollen og tilsett vannet, men hold igjen 1 desiliter til senere i elteprosessen |
3
|
Elt deigen i 4 min. på sakte fart, så øker du hastigheten litt. Spe inn den siste desiliteren av vannet litt etter litt til alt vannet er inne |
4
|
Elt deigen til den begynner å bli blank og jevn i strukturen. Når deigen er ferdig eltet, settes deigen til heving i ca. 2 timer eller til den har begynt å heve ordentlig |
5
|
Ta deigen ut på bakebordet og del den i 25 emner på ca. 75 g hver. Slå opp emnene til rundstykker og sett dem på bakeplate med bakepapir. Dypp gjerne rundstykkene i samme frøblanding som du har i deigen (sesam, solsikke og linfrø) |
6
|
Hev rundstykkene til de er luftige og ca. dobbel størrelse Bak rundstykkene midt i ovnen på 220/230 °C i ca 20 - 25 min., til de har fått en gyllen brunfarge |
7
|
Avkjøl rundstykkene på rist |
Viktig: Bruk romtempererte råvarer og kaldt vann gjennom hele prosessen |