Ekstra grove rundstykker
Grovt og godt, det er en herlig kombinasjon. Denne oppskriften gir 20 ekstra grove rundstykker som passer like godt til helgefrokosten som til kveldskosen
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
750 g | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
200 g | Møllerens Hvetemel siktet |
50 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
5,5 dl | lunken melk (eller vann) |
25 g | gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
4 ss | olje |
1 ts | kardemomme |
1 ts | salt |
1 stk | eple (raspet) |
50 g | Urkraft Lettkokte Havregryn (til dekor) |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er glatt og smidig. La den heve lunt og tildekket i 30 min |
2
|
Del deigen i 20 biter som trilles til rundstykker. Dypp rundstykkene i vann og deretter havregryn. Sett dem på et stekebrett med bakepapir. La heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
3
|
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 min (avhengig av ovn) |
Rundstykkene er 79 % grove på brødskalaen |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Eltefrie helgerundstykker
Over 60
Enkel
Grove rundstykker med rug
Over 60
Middels
Helgerundstykker for fryseren
Over 60
Enkel
Eplerundstykker
Over 60
Middels