Pinjatakake
Det er alltid gøy å servere en kake som overrasker! Pinjatakake er fylt med godsaker i midten som renner ut når du skjærer i kaken. Det er enklere å få til enn du kanskje tror
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
Kakebunn |
|
500 g | sukker |
500 g | smør eller margarin |
8 | egg |
500 g | Møllerens Hvetemel siktet |
2 ss | bakepulver |
2 ss | vaniljesukker |
Smørkrem |
|
500g | melis |
250 g | mykt smør |
1/4 dl | melk |
2 ts | vaniljesukker |
50g | kakao |
Slik gjør du
Kakebunn |
|
1
|
Pisk sukker og smør godt i en kjøkkenmaskin til det er hvitt, lett og luftig |
2
|
Bland de tørre ingredienser. Vend inn i smør-og sukkerblandingen vekselvis med eggene, bland godt for hver gang |
3
|
Fordel røren i 2 smurte kakeformer på ca. 22 cm og stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 min (avhengig av ovn). |
Smørkrem |
|
4
|
Pisk alle ingredienser til en lett og luftig krem |
5
|
Del kakebunnene i 2 horisontalt og skjær ut rundinger på 12-15 cm på 2 av bunnene |
6
|
Start med å legge en hel bunn på et fat. Smør utover smørkremen og legg de 2 utskårne bunner over, bruk smørkrem mellom hvert lag |
7
|
Fyll på 2 store poser (ca. 350g) non stop, smarties i hullet til det er fylt helt opp til kanten. Legg den siste hele bunnen på toppen som et lokk |
8
|
Smør kaken på siden og toppen med et jevnt lag smørkrem og pynt eventuelt med strøssel |