Flaggkake
Det er Norge i rødt, hvitt og blått! Dette er den ultimate kaken til nasjonaldagen. Ikke bare smaker den kjempegodt, gjestene vil garantert bli begeistret og komme i feststemning når de ser flagget inni kaken. Og du, det er enklere å få til enn du kanskje tror
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
Rød kakebunn 24 cm |
|
3 | egg |
100 g | sukker |
100 g | Møllerens Hvetemel siktet |
1/2 ts | bakepulver |
1-2 ts | konsentrert konditorfarge rød |
Blå kakebunn 24 cm |
|
3 | egg |
100 g | sukker |
100 g | Møllerens Hvetemel siktet |
1/2 ts | bakepulver |
1-2 ts | konsentrert konditorfarge marineblå |
Fyll |
|
8 dl | kremfløte |
2 ss | sukker |
1 beger | mascarpone |
Slik gjør du
1
|
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis |
2
|
Ha rød konditorfarge i den røde bunnen, og blå konditorfarge i den blå bunnen |
3
|
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i den røde og blå eggedosisen |
4
|
Ha rørene i smurte kakeformer som har bakepapir i bunnen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 min (sjekk med en tynn trepinne at kakene er gjennomstekt i midten). Avkjøl kakene helt i formen. |
5
|
Løsne kakene fra formene med en skarp kniv. Ta dem ut av formene og fjern bakepapirene. Del kakebunnene i 2 horisontalt |
6
|
Pisk kremfløten og sukker til det blir en krem og rør inn mascarpone |
7
|
Begynn med rød bunn, ha på pisket krem, blå bunn, pisket krem, og til slutt rød bunn |
8
|
Smør krem over hele kaken og pynt for eksempel med bær eller frukt |
Lignende oppskrifter
17. mai Brownies
20 - 40
Enkel
Brownies-spyd
Enkel