Flaggkake
Flaggkake

Flaggkake

Det er Norge i rødt, hvitt og blått! Dette er den ultimate kaken til nasjonaldagen. Ikke bare smaker den kjempegodt, gjestene vil garantert bli begeistret og komme i feststemning når de ser flagget inni kaken. Og du, det er enklere å få til enn du kanskje tror


Middels


Lenke kopiert!

Steg for steg

Ingredienser

Rød kakebunn 24 cm

3 egg
100 g sukker
100 g Møllerens Hvetemel siktet
1/2 ts bakepulver
1-2 ts konsentrert konditorfarge rød

Blå kakebunn 24 cm

3 egg
100 g sukker
100 g Møllerens Hvetemel siktet
1/2 ts bakepulver
1-2 ts konsentrert konditorfarge marineblå

Fyll

8 dl kremfløte
2 ss sukker
1 beger mascarpone

Slik gjør du

1
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis
2
Ha rød konditorfarge i den røde bunnen, og blå konditorfarge i den blå bunnen
3
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i den røde og blå eggedosisen
4
Ha rørene i smurte kakeformer som har bakepapir i bunnen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 min (sjekk med en tynn trepinne at kakene er gjennomstekt i midten). Avkjøl kakene helt i formen.
5
Løsne kakene fra formene med en skarp kniv. Ta dem ut av formene og fjern bakepapirene. Del kakebunnene i 2 horisontalt
6
Pisk kremfløten og sukker til det blir en krem og rør inn mascarpone
7
Begynn med rød bunn, ha på pisket krem, blå bunn, pisket krem, og til slutt rød bunn
8
Smør krem over hele kaken og pynt for eksempel med bær eller frukt

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

17. mai Brownies

17. mai Brownies

20 - 40

Enkel