Ostekake med nøtte- og sjokoladebunn
Ostekake med et friskt innslag av appelsin. Her er referanser til både solskinnsdager og påske - pur kos og hygge med andre ord
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Kakebunn |
|
1,5 plate | mørk sjokolade (70% kakao) |
3 ss | sterk kaffe |
7 ss | saft fra appelsiner |
3 dl | Urkraft Havregryn Lettkokte, glutenfri |
12 stk | finhakkede valnøttkjerner |
ostefromasj |
|
1 pk | appelsingelé |
2,5 dl | vann |
3 dl | lettrømme |
200 g | kremost |
100 g | melis |
1 ts | vaniljesukker |
3 dl | kremfløte |
Gelelag |
|
60 g | sukker |
1,25 dl | vann |
1,25 dl | appelsinsaft fra appelsin |
3 plater | gelatin |
Slik gjør du
Kakebunn |
|
1
|
Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn (som er lett ristet i en stekepanne) og valnøtter |
2
|
Rør til du får en jevn masse |
3
|
Klem ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir |
4
|
Sett kjølig |
Ostefromasj |
|
1
|
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann |
2
|
Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende |
3
|
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle |
4
|
Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar 4-6 timer |
Gelelag |
|
1
|
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 5 min |
2
|
Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst |
3
|
Tilsett appelsinsaften i kjelen |
4
|
Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen |
5
|
Dekorer kaken med friske appelsinbåter og hell over geleen når den er kald |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Saftig sjokoladekake med appelsinpynt
Over 60
Middels
Appelsinkake
Over 60
Middels
Kardemommekake med mandelfyll, appelsin og krem
Over 60
Middels
Suksesskake
Over 60
Middels