Ostekake med nøtte- og sjokoladebunn
Ostekake med nøtte- og sjokoladebunn

Ostekake med nøtte- og sjokoladebunn

Ostekake med et friskt innslag av appelsin. Her er referanser til både solskinnsdager og påske - pur kos og hygge med andre ord


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Kakebunn

1,5 plate mørk sjokolade (70% kakao)
3 ss sterk kaffe
7 ss saft fra appelsiner
3 dl Urkraft Havregryn Lettkokte, glutenfri
12 stk finhakkede valnøttkjerner

ostefromasj

1 pk appelsingelé
2,5 dl vann
3 dl lettrømme
200 g kremost
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Gelelag

60 g sukker
1,25 dl vann
1,25 dl appelsinsaft fra appelsin
3 plater gelatin

Slik gjør du

Kakebunn

1
Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn (som er lett ristet i en stekepanne) og valnøtter
2
Rør til du får en jevn masse
3
Klem ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir
4
Sett kjølig

Ostefromasj

1
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann
2
Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende
3
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle
4
Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar 4-6 timer

Gelelag

1
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 5 min
2
Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst
3
Tilsett appelsinsaften i kjelen
4
Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen
5
Dekorer kaken med friske appelsinbåter og hell over geleen når den er kald

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter