Kardemommekake med mandelfyll, appelsin og krem
I Norge og Skandinavia er kardemomme en favorittingrediens i bakverk som boller og vafler. Flere ser til og med på kardemomme som dronningen av krydder! Vi anbefaler å prøve dette krydderet i kake. Den lune og behagelige smaken synes vi passer veldig godt her!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Kakebunn |
|
3 stk | egg |
3 dl | sukker |
3,5 dl | Møllerens Hvetemel siktet |
2 ts | bakepulver |
2 ts | vaniljesukker |
2 ts | kardemomme |
1,5 dl | melk |
50 g | smør |
mandelmassefyll |
|
- | utskjært kakemasse |
50 g | kransekakemasse |
0,5 dl | hakkede mandler |
- | melk |
pynt |
|
1,5 dl | fløte |
150 g | mascarponeost |
1 stk | appelsin til pynt |
Slik gjør du
Kakebunn |
|
1
|
Sett ovnen på 175 °C |
2
|
Visp egg og sukker hvitt |
3
|
Smelt smøret, ta av varmen og bland i melken |
4
|
Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og vend det forsiktig inn |
5
|
Bland til slutt forsiktig inn smør- og melkeblandingen |
6
|
Fordel røren i en randform/ ringform/ bundtform på ca. 20-25 cm. Stek ca. 35 min |
Mandelmassefyll |
|
1
|
Skjær lokket av kaken og legg det forsiktig til siden |
2
|
Ta ut litt kakemasse i midten av kaken for å gjøre plass til fyllet |
3
|
Mos sammen kakemasse, kransekakemasse, hakkede mandler og litt melk til fyllet |
4
|
Fyll kaken med mandelmassefyll |
Pynt |
|
1
|
Visp fløte og mascarpone sammen til krem. Sprut kremen over kaken |
2
|
Kutt opp appelsin i båter, legg på kaken |
3
|
Legg på lokket og dryss melis over |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Suksesskake
Over 60
Middels
Ostekake med nøtte- og sjokoladebunn
Over 60
Middels
Appelsinkake
Over 60
Middels