Kardemommekake med mandelfyll, appelsin og krem
Kardemommekake med mandelfyll, appelsin og krem

Kardemommekake med mandelfyll, appelsin og krem

I Norge og Skandinavia er kardemomme en favorittingrediens i bakverk som boller og vafler. Flere ser til og med på kardemomme som dronningen av krydder! Vi anbefaler å prøve dette krydderet i kake. Den lune og behagelige smaken synes vi passer veldig godt her!


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Kakebunn

3 stk egg
3 dl sukker
3,5 dl Møllerens Hvetemel siktet
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1,5 dl melk
50 g smør

mandelmassefyll

- utskjært kakemasse
50 g kransekakemasse
0,5 dl hakkede mandler
- melk

pynt

1,5 dl fløte
150 g mascarponeost
1 stk appelsin til pynt

Slik gjør du

Kakebunn

1
Sett ovnen på 175 °C
2
Visp egg og sukker hvitt
3
Smelt smøret, ta av varmen og bland i melken
4
Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og vend det forsiktig inn
5
Bland til slutt forsiktig inn smør- og melkeblandingen
6
Fordel røren i en randform/ ringform/ bundtform på ca. 20-25 cm. Stek ca. 35 min

Mandelmassefyll

1
Skjær lokket av kaken og legg det forsiktig til siden
2
Ta ut litt kakemasse i midten av kaken for å gjøre plass til fyllet
3
Mos sammen kakemasse, kransekakemasse, hakkede mandler og litt melk til fyllet
4
Fyll kaken med mandelmassefyll

Pynt

1
Visp fløte og mascarpone sammen til krem. Sprut kremen over kaken
2
Kutt opp appelsin i båter, legg på kaken
3
Legg på lokket og dryss melis over

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter