Saftig sjokoladekake med appelsinpynt
Appelsiner hører påsken til og smaker ekstra godt sammen med en saftig sjokoladekake fylt med deilig sjokoladekrem
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Sjokoladekake |
|
100 g | smør |
200 g | sukker |
3 stk | egg |
225 g | Møllerens Hvetemel siktet |
2 ts | bakepulver |
2,5 ss | kakao |
1,5 dl | melk |
Sjokoladekrem |
|
200 g | smør |
1 pl | kokesjokolade |
100 g | melis |
(2 ss) | kakao |
1 ts | vaniljesukker |
2 stk | egg (helst små) |
Slik gjør du
Sjokoladekake |
|
1
|
Rør smør og sukker hvitt. Rør til det blir en luftig røre. Tilsett ett egg om gangen og rør kraftig mellom hvert. Røren skal bli som en luftig eggedosis |
2
|
Sikt sammen det tørre og tilsett røren vekselvis. Til sist melken. Helles i smurt form, ca. 20 - 22 cm diameter |
3
|
Stekes ved 175 °C på nederste rille i ca. 45 min |
Sjokoladekrem |
|
4
|
Smelt sjokoladen og smøret på svak varme. Avkjøl blandingen |
5
|
Bruk miksmaster, pisk inn melis, vaniljesukker og eventuelt kakao. Pisk til slutt inn eggene, ett av gangen |
6
|
Del kaken i to og fyll kaken med halvparten av kremen |
7
|
Resten av kremen strykes ut over toppen av kaken. Kaken må være avkjølt før sjokoladekremen strykes på |
8
|
Rasp revet appelsinskall over som pynt og server gjerne sammen med appelsinbåter. En uslåelig kombinasjon |