Julekringle med pistasjkrem
Julekringle med pistasjkrem

Julekringle med pistasjkrem

Denne kringlen med pistasjkrem gir smaken av jul, men passer også godt resten av året. Oppskriften gir to kringler.


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Kringle

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
1 pk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
4 dl lunkent vann
100 g smør/olje

pistasjkrem

200 g smør
150 g brunt sukker
50 g kakao
150 g pistasjnøtter

Slik gjør du

Kringledeig

1
Tøm posens innhold i en bakebolle
2
Tilsett 1 pk gjær, 4 dl lunkent vann (38-40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/flytende margarin
3
Elt deigen ca. 5 min i en kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig
4
La deigen hvile 10 min mens du lager pistasjfyllet

Pistasjkrem

5
Kjør pistasjnøttene i en foodprosessor
6
Bland sammen med smør, sukker og kakao til en luftig masse

Kringle

7
Del deigen i to, og kjevle hver deig ut til et rektangel på ca 50 x 55 cm
8
Smør pistasjekremen over deigen
9
Brett ene halvparten av rektangelet mot midten. Brett den andre halvparten over slik at det blir 3 lag. Strø pistasjenøtter på toppen. Stengene heves på et lunt sted i 45 – 60 min
10
Stekes på midterste rille 210⁰C 10 – 12 min. Avkjøles på rist. Dekoreres med smeltet sjokolade, og skjæres i trekantede stykker

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter