Julekringle med pistasjkrem
Denne kringlen med pistasjkrem gir smaken av jul, men passer også godt resten av året. Oppskriften gir to kringler.
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Kringle |
|
1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
1 pk | gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
4 dl | lunkent vann |
100 g | smør/olje |
pistasjkrem |
|
200 g | smør |
150 g | brunt sukker |
50 g | kakao |
150 g | pistasjnøtter |
Slik gjør du
Kringledeig |
|
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle |
2
|
Tilsett 1 pk gjær, 4 dl lunkent vann (38-40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/flytende margarin |
3
|
Elt deigen ca. 5 min i en kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
4
|
La deigen hvile 10 min mens du lager pistasjfyllet |
Pistasjkrem |
|
5
|
Kjør pistasjnøttene i en foodprosessor |
6
|
Bland sammen med smør, sukker og kakao til en luftig masse |
Kringle |
|
7
|
Del deigen i to, og kjevle hver deig ut til et rektangel på ca 50 x 55 cm |
8
|
Smør pistasjekremen over deigen |
9
|
Brett ene halvparten av rektangelet mot midten. Brett den andre halvparten over slik at det blir 3 lag. Strø pistasjenøtter på toppen. Stengene heves på et lunt sted i 45 – 60 min |
10
|
Stekes på midterste rille 210⁰C 10 – 12 min. Avkjøles på rist. Dekoreres med smeltet sjokolade, og skjæres i trekantede stykker |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Julebolle med risengrynsgrøt
Over 60
Enkel
Julebrød med appelsin og mandel
Over 60
Middels
Julebrød med mandel og fiken
Over 60
Middels
Eltefritt julebrød
Over 60
Enkel