Julebrød med mandel og fiken
Til jul smaker det ekstra godt med hjemmelaget julebrød. Vår baker har laget denne oppskriften på julebrød hvor mandel og fiken setter en ekstra god smak på brødet!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
900 g | Møllerens Hvetemel siktet |
250 g | mykt smør |
125 g | sukker |
100 g | mandelmel |
50 g | fersk gjær eller 1 pk tørrgjær |
6 dl | melk |
250 g | fiken i små biter (eller rosiner) |
2 ts | kardemomme |
1/4 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt til en glatt og smidig deig |
2
|
La deigen hvile tildekket i 30 min |
3
|
Del deigen i 2 og form til brød (her kan du lage den formen på brødet du ønsker, på bildet ovenfor ser du julebrød bakt både i en form og som et rundt brød) |
4
|
La brødene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har dobbel størrelse |
5
|
Pensel med egg og stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 35-40 min |
Som alternativ til å pensle toppen av brødet med egg vil vi foreslå at du bruker melk. Denne pensler du imidlertid på etter at du har tatt brødet ut fra ovnen, dette gir en flott skinnende overflate |
|
Pynt gjerne med melisglasur for å få en spennende hvit topp på julebrødet |
|
Ha gjerne litt saft fra en appelsin eller klementin i melisglasuren for å gi en ekstra smak av jul |