Eltefritt julebrød
Eltefritt julebrød

Eltefritt julebrød

Eltefritt julebrød lager seg nesten selv. Sett deigen om kvelden og la den stå over natten. Neste morgen steker du brødet i varm gryte, og du kan servere rykende ferskt og velsmakende julebrød til julebrunsjen.


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

600 g Møllerens Hvetemel siktet
2 ss sukker
1 ts kardemomme
1 ts salt
180 g rosiner
80 g smeltet smør
2,5 dl melk
1 ts tørrgjær

Slik gjør du

1
Melk, vann og smør romtemperes
2
Bland alt det tørre med rosiner. Blandes så sammen i en bolle. Deigen skal være litt løs men ikke flyte utover
3
Deigen skal så heve tildekket med plast i romtemperatur i 12 – 18 timer
4
Ha godt med mel på bordet, hell så deigen over
5
Deigen skal så brettes sammen. Bruk en sleiv eller hendene dine
6
Deigen brettes mot midten slik som en konvolutt. Gjenta dette et par ganger. Hvis deigen er veldig klissete så ha mer mel på
7
Deigen legges så med brettsiden ned på bordet med masse mel
8
Legg bakebollen over og la det heve i 1 ½ - 2 timer
9
Når det er gått 1 ½ time setter du stekeovnen på 250 °C, setter så inn gryten med lokk på, og lar den stå i ca ½ time slik at den blir skikkelig varm
10
Ta så ut gryten (vær forsiktig, det er veldig varmt) og legg brødet forsiktig oppi
11
Stek i 25 min, ta av lokket og senk temperaturen til 225 °C og stek videre i 8 min til brødet får fin farge
12
Brødet helles ut av gryten og avkjøles på rist

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Eltefritt brød

Eltefritt brød

Over 60

Middels