Eltefritt julebrød
Eltefritt julebrød lager seg nesten selv. Sett deigen om kvelden og la den stå over natten. Neste morgen steker du brødet i varm gryte, og du kan servere rykende ferskt og velsmakende julebrød til julebrunsjen.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
600 g | Møllerens Hvetemel siktet |
2 ss | sukker |
1 ts | kardemomme |
1 ts | salt |
180 g | rosiner |
80 g | smeltet smør |
2,5 dl | melk |
1 ts | tørrgjær |
Slik gjør du
1
|
Melk, vann og smør romtemperes |
2
|
Bland alt det tørre med rosiner. Blandes så sammen i en bolle. Deigen skal være litt løs men ikke flyte utover |
3
|
Deigen skal så heve tildekket med plast i romtemperatur i 12 – 18 timer |
4
|
Ha godt med mel på bordet, hell så deigen over |
5
|
Deigen skal så brettes sammen. Bruk en sleiv eller hendene dine |
6
|
Deigen brettes mot midten slik som en konvolutt. Gjenta dette et par ganger. Hvis deigen er veldig klissete så ha mer mel på |
7
|
Deigen legges så med brettsiden ned på bordet med masse mel |
8
|
Legg bakebollen over og la det heve i 1 ½ - 2 timer |
9
|
Når det er gått 1 ½ time setter du stekeovnen på 250 °C, setter så inn gryten med lokk på, og lar den stå i ca ½ time slik at den blir skikkelig varm |
10
|
Ta så ut gryten (vær forsiktig, det er veldig varmt) og legg brødet forsiktig oppi |
11
|
Stek i 25 min, ta av lokket og senk temperaturen til 225 °C og stek videre i 8 min til brødet får fin farge |
12
|
Brødet helles ut av gryten og avkjøles på rist |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Eltefritt brød
Over 60
Middels