Julebolle med risengrynsgrøt
Julebolle med risengrynsgrøt

Julebolle med risengrynsgrøt

Har du rester igjen av risengrynsgrøten? Prøv denne oppskriften på skoleboller med risengrynsgrøt i midten.


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pk Møllerens Verdens beste* Boller
1 egg
4 dl vann
100 g romtemperert smør i terninger
50 g gjær, fersk eller 1 pk tørrgjær
risengrynsgrøt

Slik gjør du

1
Ha i alle ingrediensene utenom smøret. Kjør deigen i 10 minutter på sakte fart, tilsett så smøret i terninger. (Det er viktig å huske å bruke en kaldere deigvæske med tanke på at deigen skal gå lenge i kjøkkenmaskinen)
2
Elt deigen godt til alt smøret er blandet inn. Legg så plastikk over bollen og la deigen heve i 70 minutter, eller til dobbel størrelse
3
Ta deigen ut på bordet og trill ca 20 boller. Bollene settes på en bakeplate med bakepapir
4
Lag en fordypning i hver bolle og legg risengrynsgrøt i
5
Heves til dobbel størrelse (ca. 45 -60 min)
6
Pensle bolle med smør og strø kanel og sukker over bollen. Stekes bollene på 220⁰C i 8 – 10 min på midterste rille

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Skoleboller

Skoleboller

Over 60

Bollekake

Bollekake

Over 60

Middels

Snickersboller

Snickersboller

Over 60

Enkel