Julebrød med appelsin og mandel
Til jul smaker det ekstra godt med hjemmelaget julebrød. Vi synes at appelsin og mandel setter en ekstra god smak på brødet!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
2 julebrød i form |
|
900 g | Møllerens Hvetemel siktet |
250 g | mykt smør eller margarin (smeltet og avkjølt) |
125 g | sukker |
100 g | mandelmel |
50 g | fersk gjær (eller 1 pose tørr gjær) |
6 dl | melk |
1 stk | skallet fra appelsin (kun det gule fra skallet) |
2 ts | kardemomme |
1/4 ts | salt |
hakkede mandler (til pynt) | |
melisglasur |
Slik gjør du
1
|
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt til en glatt og smidig deig |
2
|
La deigen hvile tildekket i 30 min |
3
|
Del deigen i 2 og form til brød, legg i brødformer |
4
|
La brødene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har dobbel størrelse |
5
|
Pensel med egg og stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 35-40 min |
6
|
Pynt toppen av brødet med litt melisglasur og hakkede mandler |