Chapati - Perfekt til indisk mat
Chapati er et indisk hverdagsbrød bestående av mel, salt og vann, og er både rimelig og enkelt å lage. Brødet er mykt og godt, og et perfekt tilbehør til indiske retter. Denne oppskriften gir 6 chapati, men doble gjerne
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
4 dl | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
0,5 dl | Møllerens Hvetemel siktet |
2 dl | vann, lunkent |
1 klype | salt |
Tilsett gjerne andre krydder enn salt for en annen smak. Vi kan anbefale å prøve korriander |
Slik gjør du
1
|
Bland sammen alle ingrediensene og kna den for hånd i ca. 10 min til en jevn deig |
2
|
La deigen hvile under et fuktig kjøkkenklede i 15 - 20 min |
3
|
Del deigen i seks emner |
4
|
Trykk emnet flat med håndbaken og kjevl det så ut til en runding på størrelse med en lompe, og tykkelse på 2 mm. Ha godt med mel på bakebordet |
5
|
Stek chapatien i en tørr og veldig varm stekepanne eller steketakke til den er gjennomstekt og har noen mørkebrune flekker. Snu flere ganger og press den flat med en stekespade når den blåser seg opp |
6
|
Legg chapatiene i en stabel når de er nystekte slik at de holder seg myke og gode |
Stekte Chapati oppbevares i et tørt kjøkkenhåndkle |
|
Chapati tåler godt å fryses ned. Ta opp chapati og tin i mikro når de skal spises |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Pitabrød
Over 60
Enkel
Grov pai med kylling og basilikumkrem
40 - 60
Enkel
Grov middagspai, glutenfri
Over 60
Enkel
Burgerbolle - perfekt til fisk eller kylling
Over 60
Enkel