Grov pai med kylling og basilikumkrem
Grov pai med kylling og basilikumkrem

Grov pai med kylling og basilikumkrem

Deilig pai med grov bunn, mild og god basilikumkrem og magert og velsmakende fyll. Paien kan lages i stor paiform eller i små porsjonsformer


40 - 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

Bunn

1 dl Møllerens Hvetemel siktet
1 ss rosmarin
1 ts (5g) salt
2 ss vann
110 g smør

Basilikumkrem

1 dl fetaost
1 dl gresk youhurt
1 fedd hvitløk
1/2 potte basilikum
1 bunt persille
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Fyll

400 g ferdigstekt kyllingfilet/ skinke
1/2 ss margarin
300 g cherrytomat
1 stk vårløk
1/2 potte basilikum

Slik gjør du

Bunn

1
Bland sammen ingrediensene til bunn
2
Trykk deigen ut i en smurt paiform
3
Prikk deigen med en gaffel
4
Stek paibunnen i ovnen på 200 °C i ca. 15 min

Basilikumkrem

5
Bland sammen fetaost, yoghurt, presset hvitløk, basilikum og finhakket persille (bruk evt. en stavmikser)
6
Smak til med salt og pepper, og la kremen stå kaldt en stund
7
Ha basilikumkremen over i den ferdigstekte paibunnen

Fyll

8
Skjær tomatene i båter
9
Fordel kyllingstrimlene og tomatbåter på kremen
10
Hakk vårløk og dryss over paien sammen med frisk basilikum
11
Serveres kald med salt til

* Kilde: Grete Roede

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Kyllingsalat med byggris

Kyllingsalat med byggris

20 - 40

Enkel