Grov pai med kylling og basilikumkrem
Deilig pai med grov bunn, mild og god basilikumkrem og magert og velsmakende fyll. Paien kan lages i stor paiform eller i små porsjonsformer
40 - 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
Bunn |
|
1 dl | Møllerens Hvetemel siktet |
1 ss | rosmarin |
1 ts (5g) | salt |
2 ss | vann |
110 g | smør |
Basilikumkrem |
|
1 dl | fetaost |
1 dl | gresk youhurt |
1 fedd | hvitløk |
1/2 potte | basilikum |
1 bunt | persille |
1/2 ts | salt |
1/2 ts | pepper |
Fyll |
|
400 g | ferdigstekt kyllingfilet/ skinke |
1/2 ss | margarin |
300 g | cherrytomat |
1 stk | vårløk |
1/2 potte | basilikum |
Slik gjør du
Bunn |
|
1
|
Bland sammen ingrediensene til bunn |
2
|
Trykk deigen ut i en smurt paiform |
3
|
Prikk deigen med en gaffel |
4
|
Stek paibunnen i ovnen på 200 °C i ca. 15 min |
Basilikumkrem |
|
5
|
Bland sammen fetaost, yoghurt, presset hvitløk, basilikum og finhakket persille (bruk evt. en stavmikser) |
6
|
Smak til med salt og pepper, og la kremen stå kaldt en stund |
7
|
Ha basilikumkremen over i den ferdigstekte paibunnen |
Fyll |
|
8
|
Skjær tomatene i båter |
9
|
Fordel kyllingstrimlene og tomatbåter på kremen |
10
|
Hakk vårløk og dryss over paien sammen med frisk basilikum |
11
|
Serveres kald med salt til |
* Kilde: Grete Roede |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Kyllingsalat med byggris
20 - 40
Enkel