Brødkrystaller
Brødkrystaller

Brødkrystaller

Lag deilige brødkrystaller fylt med ost og skinke. De gjør seg godt til frokost, i turmatpakken eller til kvelds. Ta med deg vinteren inn på kjøkkenet og bak brødkrystaller du også.


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

3,5 dl vann
1 pk gjær
250 g Møllerens Hvetemel siktet
350 g Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt
1 ts salt
2 ts sukker
3 ss nøytral matolje
200 g Smårettskinke
200 g revet hvitost
egg til pensling
sesamfrø til pynt

Slik gjør du

1
Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet
2
Ha i mel, salt, sukker og olje. Elt deigen godt
3
Ha i skinke og revet ost og fordel dette jevnt i deigen
4
Dryss i mel til deigen er glatt og ikke kleber, og den slipper bakebollen
5
Dekk bollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter
6
Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. 2 cm tykk
7
Bruk en snøkrystallutstikker eller skjær ut snøkrystaller med en kniv. Legg dem på stekeplate med bakepapir
8
Dekk brødkrystallene med klede, og la dem stå på et lunt sted i ca. en halv time
9
Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på
10
Stekes midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist

*Kilde: brodogkorn.no

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Grove rundstykker

Grove rundstykker

Over 60

Middels

Grove rundstykker med rug

Grove rundstykker med rug

Over 60

Middels