Brødkrystaller
Lag deilige brødkrystaller fylt med ost og skinke. De gjør seg godt til frokost, i turmatpakken eller til kvelds. Ta med deg vinteren inn på kjøkkenet og bak brødkrystaller du også.
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
3,5 dl | vann |
1 pk | gjær |
250 g | Møllerens Hvetemel siktet |
350 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
1 ts | salt |
2 ts | sukker |
3 ss | nøytral matolje |
200 g | Smårettskinke |
200 g | revet hvitost |
egg til pensling | |
sesamfrø til pynt |
Slik gjør du
1
|
Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet |
2
|
Ha i mel, salt, sukker og olje. Elt deigen godt |
3
|
Ha i skinke og revet ost og fordel dette jevnt i deigen |
4
|
Dryss i mel til deigen er glatt og ikke kleber, og den slipper bakebollen |
5
|
Dekk bollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter |
6
|
Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. 2 cm tykk |
7
|
Bruk en snøkrystallutstikker eller skjær ut snøkrystaller med en kniv. Legg dem på stekeplate med bakepapir |
8
|
Dekk brødkrystallene med klede, og la dem stå på et lunt sted i ca. en halv time |
9
|
Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på |
10
|
Stekes midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist |
*Kilde: brodogkorn.no |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Brettebrød med brunost
Over 60
Grove rundstykker
Over 60
Middels
Grove rundstykker med rug
Over 60
Middels