Bergenske løsebrød
Bergenske løsebrød

Bergenske løsebrød

Løsebrød er tradisjonsbakst i Bergen. Dette er en form for rundstykker, med rug, som smaker herlig med smør og ost!


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

240g Møllerens Rugmel siktet
120 g Møllerens Hvetemel siktet
5 dl vann
50 g gjær
2 ts salt

Utbaking

2 dl Møllerens Hvetemel siktet

Slik gjør du

1
Varm vannet til det er lunkent og rør ut gjæren
2
Bland i mel og salt, og elt alt godt sammen. Deigen skal være meget løs
3
Dryss over litt mel og la den heve i ca. 1 time
4
Elt det meste av utbakingsmelet inn i deigen før den deles i 12-16 emner. Rull ut glatte boller av emnene
5
Løsbrødfasongen fås ved å slå midt på bollen med kanten av hånden slik at bollen nesten deles i to. Sett brødene på smurt plate for etterheving. Ikke over damp
6
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Stekes i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist

* Kilde: Brød og korn

Lignende oppskrifter

Grove rundstykker

Grove rundstykker

Over 60

Middels

Grove rundstykker med rug

Grove rundstykker med rug

Over 60

Middels