Langpanne sjokoladekake
Dette er en kake som er enkel og kjempegod og kanskje den kaken som brukes mest i bursdager. Bruk fantasien din og dekorer den som du vil!
40 - 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
6 stk | egg |
8 dl | sukker |
450 g | smør |
2 dl | melk |
10 dl | Møllerens Siktet Hvetemel |
3 ts | vaniljesukker |
2 ss | bakepulver |
6 ss | kakaopulver |
Sjokoladekrem: |
|
125 g | smør, romtemperert |
250 g | melis |
2 ss | kakaopulver |
2 ts | vaniljesukker |
3 ss | sterk kaffe |
Slik gjør du
1
|
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis |
2
|
Smelt smøret og tilsett melken |
3
|
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i eggedosisen under forsiktig omrøring med en slikkepott, vekselvis med smør og melkeblandingen |
4
|
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen |
5
|
Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på |
Sjokoladekrem |
|
6
|
Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske |
Pynt: Non-stop, Smarties, seigmenn, kremtopper, gelefrukter, kokos, ferdig kakepynt i mange varianter |