Turbrød med egg
Turbrød med egg

Turbrød med egg

Disse søte turbrødene med egg vil garantert få deg i påskestemning. Kriminelt godt til påskefrokosten og geniale som turmat


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

50 g smør
400 g Møllerens Hvetemel siktet
150 g Møllerens Siktet Rugmel
1 ts salt
1 ts sukker
3,5 dl melk
1 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær

Tips

Eggene skal ikke kokes på forhånd. De tilberedes i ovnen sammen med turbrødene og blir hardkokte. Hvis du ønsker ekstra fargerike turbrød kan du ha eggene i konditorfarge i ca 15 min

Slik gjør du

1
Ha alle ingredienser i en bakebolle og elt deigen godt i 5-7 min. Eller til den er glatt og smidig
2
Dekk til deigen og la den heve i ca. 30 min eller til dobbel størrelse
3
Del deigen i 16 like store deler og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et stekebrett dekket med bakepapir
4
Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 35 min
5
Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø eller kakestrøssel
6
Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter