Turbrød med egg
Disse søte turbrødene med egg vil garantert få deg i påskestemning. Kriminelt godt til påskefrokosten og geniale som turmat
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
50 g | smør |
400 g | Møllerens Hvetemel siktet |
150 g | Møllerens Siktet Rugmel |
1 ts | salt |
1 ts | sukker |
3,5 dl | melk |
1 pk | fersk gjær eller 1 pk tørrgjær |
Eggene skal ikke kokes på forhånd. De tilberedes i ovnen sammen med turbrødene og blir hardkokte. Hvis du ønsker ekstra fargerike turbrød kan du ha eggene i konditorfarge i ca 15 min |
Slik gjør du
1
|
Ha alle ingredienser i en bakebolle og elt deigen godt i 5-7 min. Eller til den er glatt og smidig |
2
|
Dekk til deigen og la den heve i ca. 30 min eller til dobbel størrelse |
3
|
Del deigen i 16 like store deler og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et stekebrett dekket med bakepapir |
4
|
Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 35 min |
5
|
Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø eller kakestrøssel |
6
|
Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist |