Pinnebrød
Pinnebrød er manges turfavoritt ved bålet. Hva med å prøve en ny vri? Her har du oppskriften på en smakfull bollevariant. Pensle de nystekte pinnebrødene med smør og dryss på sukker og kanel - vips så har du smaken av kanelboller rett fra bålet.
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
500 g | Møllerens Hvetemel siktet |
2,5 dl | lunkent vann |
75 g | solsikkeolje |
75 g | sukker |
50 g | fersk gjær (eller 1 pk tørrgjær) |
1 ts | kanel |
1 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vann, tilsett resten av ingrediensene, og elt deigen til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin) |
2
|
La deigen heve lunt og tildekket i 30 min |
3
|
Del deigen i 10 biter og rull de ca. 30 cm lange. Snurr deigen rundt pinner og stek dem over bål eller grill |
4
|
Når pinnebrødene er ferdigstekt kan du spise de som de er. Alternativt kan du pensle de ferdige pinnebrødene med smør og drysse på sukker og kanel for en “kanelbolle”-variant |
Trekk pinnen ut av det ferdige pinnebrødet og trykk inn 2 biter kvikk lunsj i hullet...yum! |