Pinnebrød
Pinnebrød

Pinnebrød

Pinnebrød er manges turfavoritt ved bålet. Hva med å prøve en ny vri? Her har du oppskriften på en smakfull bollevariant. Pensle de nystekte pinnebrødene med smør og dryss på sukker og kanel - vips så har du smaken av kanelboller rett fra bålet.


Over 60


Lenke kopiert!

Ingredienser

500 g Møllerens Hvetemel siktet
2,5 dl lunkent vann
75 g solsikkeolje
75 g sukker
50 g fersk gjær (eller 1 pk tørrgjær)
1 ts kanel
1 ts salt

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunkent vann, tilsett resten av ingrediensene, og elt deigen til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin)
2
La deigen heve lunt og tildekket i 30 min
3
Del deigen i 10 biter og rull de ca. 30 cm lange. Snurr deigen rundt pinner og stek dem over bål eller grill
4
Når pinnebrødene er ferdigstekt kan du spise de som de er. Alternativt kan du pensle de ferdige pinnebrødene med smør og drysse på sukker og kanel for en “kanelbolle”-variant

Tips

Trekk pinnen ut av det ferdige pinnebrødet og trykk inn 2 biter kvikk lunsj i hullet...yum! 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften