Innbakte boller med lammekjøtt
Innbakte boller med lammekjøtt

Innbakte boller med lammekjøtt

Innbakte boller med lammekjøtt er kriminelt godt å ha med seg i sekken på tur til påske. Pakk gjerne bollene i aluminiumsfolie og varm dem på bålet!


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Boller

600 g Møllerens Hvetemel siktet
3 dl lunken melk
75 g olivenolje
50 g honning
50 g gjør (eller 1 pk tørrgjær)
2 ts rosmarin
1 ts salt

Fyll

400 g lammekjøttdeig eller 1 pk rå kjøttboller (20 stk)
100 g revet ost
50 g ruccola

Topping

100 g revet ost, sesamfrø og rosmarin

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen godt til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin). La den heve lunt og tildekket i 30 min
2
Del deigen i 20 biter som du ruller til boller, trykk eller kjevle de flate og runde
3
Legg 1 kjøttbolle, ost og ruccola i hver bolle og press deigen sammen omkring kjøttbollen
4
Sett bollene på en stekebrett dekket med bakepapir, pensle med vann og dryss med sesamfrø, revet ost og rosmarin
5
La lammebollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
6
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter