Rullekake, glutenfri
Rullekake passer til alle anledninger, og kan varieres i det uendelige. Her har du oppskriften på en glutenfri rullekake
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
150 g | Møllerens Fin Melblanding, glutenfri |
150 g | sukker |
4 stk | egg |
1 ts | bakepulver |
Rullekaken kan fylles med ønsket fyll, og det klassiske fyllet er syltetøy. Vår favoritt er ostesmørkrem. |
|
Ostesmørkrem |
|
200 g | kremost naturell |
100 g | mykt smør |
500 g | melis |
Ønsket smak, som f.eks. revet appelsinskall |
Slik gjør du
1
|
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis |
2
|
Sikt sammen fin melblanding og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisblandingen. Ikke rør for mye, det skal bare akkurat være blandet |
3
|
Kle en bakeplate med bakepapir og smør røren utover hele platen |
4
|
Stek rullekaken ved 225°C i 6-8 min eller til den er lett gylden (avhengig av ovn) |
5
|
Med en gang bunnen kommer ut av ovnen veltes den rundt på et nytt bakepapir som er rikelig drysset med sukker. Behold bakepapiret fra stekingen oppå rullekaken. Legg et fuktig klede over og la bunnen avkjøle |
6
|
Når bunnen er avkjølt fjernes klede og bakepapiret fra toppen. Ønsket fyll smøres over bunnen. Rull kaken sammen. Bruk bakepapiret med sukker til å "stramme" rullekaken når den er ferdigrullet |
7
|
Skjær i ønskede stykker når den skal serveres |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Sjokoladekake, glutenfri
40 - 60
Enkel
Smuldrepai med epler og bær, glutenfri
40 - 60
Enkel
Marsipankake, glutenfri
40 - 60
Enkel