Grov surdeigsstarter
Surdeig lages ikke på 1-2-3, men resultatet er absolutt verdt innsatsen. Her viser vi deg hvordan du steg for steg kan lage din egen surdeig
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
Møllerens Hvetemel sammalt finmalt | |
Vann | |
Du kan også bruke andre meltyper som rug, bygg, havre eller spelt |
Slik gjør du
Dag 1 |
|
1
|
Rør sammen 200 g Møllerens Sammalt Hvete og 200 g vann i en glasskål (eller boks med lokk). Dekk med plast og la stå lunt i 24 timer |
Dag 2 |
|
2
|
Hvis blandingen har begynt å boble forsetter du til neste steg, hvis ikke lar du den stå 24 timer til |
3
|
Ta til side halvparten av starteren fra dag 1 og tilsett 100 g Møllerens Sammalt Hvete , 100 g Møllerens Siktet Hvetemel og 200 g vann. Rør sammen, dekk til og la stå lunt 24 timer |
Dag 3 |
|
4
|
Gjenta dag 2 |
Dag 4 |
|
5
|
Gjenta dag 2 |
Dag 5 |
|
6
|
Nå skal surdeigsstarteren begynne å bli klar. Dersom den har en syrlig lukt og består flytetesten beskrevet under, er den klar til bruk |
7
|
Flytetest: Hiv en liten klump starter ned i et glass med lunket vann, hvis klumpen flyter opp er surdeigsstarteren klar til bruk |
Oppbevaring Oppbevar surdeig i kjøleskapet i en tett beholder, ta den ut 1 gang i uken og frisk den opp |
|
Når du skal bake med surdeigen
|
|
Vedlikehold
|
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Speltbrød med surdeig
Over 60
Middels
Surdeigsstarter med spelt
Over 60
Middels