Indisk nanbrød
Indisk nanbrød

Indisk nanbrød

Nanbrød er tilbehør til de fleste indiske retter, og sørger for at all den deilige sausen blir spist opp. Denne oppskriften gir 8 nanbrød


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

500 g Møllerens Hvetemel siktet
3 dl lunken melk
50 g fersk gjær (evt. 1 pk tørrgjær)
4 ss nøytral olje
2 ss sukker eller honning
1 ss salt

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt sammen. Deigen skal være litt klissen
2
La deigen heve lunt og tildekket i 60 min
3
Del deigen i 8 emner som formes til ovale boller. La disse heve lunt og tildekket i 30 min
4
Sett ovnen på 275-300°C med bakeplaten inni ovnen slik at platen også varmes opp
5
Kjevle bollene ut på et melstrødd bord til lange ovale tynne leiver, og prikk de med en gaffel slik at de ikke blåser seg opp som pitabrød under steking
6
Ta den varme bakeplaten ut av ovnen og legg 2-3 nanbrødene rett på platen. Stekes midt i ovnen i 4-5 min. Pass på underveis da det er kort vei fra ferdig til svidd
7
Ferdigstekte nanbrød pensles med smeltet smør når de kommer ut av ovnen, og avkjøles på rist

Tips

Prøv også Hvitløksnan: Tilsett hakket hvitløk i deigen eller bland med smøret som pensles på 


Tips

Stekte nanbrød oppbevares i et tørt kjøkkenhåndkle til servering


Tips

Nanbrød kan godt fryses ned når de er avkjølt. Ta opp nanbrød og tin i romtemperatur før du varmer de noen minutter i ovnen før servering

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter