Horn med brunost og bringebær
Møllerens brødmikser egner seg til langt mer enn å bake brød. Prøv ut disse grove hornene bakt med Møllerens Kornbrød. Kefir gir saftige bakverk som sammen med søt brunost og syrlige bringebær kanskje kan bli din nye hverdagsfavoritt. Oppskriften gir 24 horn som kan fryses, tines og nytes i en travel hverdag.
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 kg | Møllerens Kornbrød |
50 g | bakepulver (ca. 4 ss) |
5 dl | TINE Kefir Økologisk |
2 ss | flytende honning |
100 g | TINE Meierismør, smeltet |
300 g | TINE Brunost, skjært i staver |
150 g | frosne bringebær |
1 stk | egg til pensling (kan sløyfes) |
100 g | mandelflak til topping (kan sløyfes) |
Slik gjør du
1
|
Hell brødmiksen i en bakebolle. Bland inn bakepulver, kefir, honning og smeltet smør. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Smøret kan alternativt tilsettes usmeltet i terninger mot slutten av eltetiden dersom du ønsker det |
2
|
Sett ovnen på 200 ºC, over- og undervarme |
3
|
Del kjøleskapskald bunost i ca. 0,5 cm staver |
4
|
Ha deigen på en kjøkkenbenken, elt den lett og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 6 trekanter |
5
|
Legg på brunost og bringebær. Rull hver trekant sammen fra ytterkanten og inn mot midten til et horn. Plasser hornene på et stekebrett tildekket med bakepapir |
6
|
Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak |
7
|
Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, avhengig av ovn. Avkjøl på rist |
Hornene kan fryses. Hvis de tines 1 time på kjøkkenbenken før du varmer dem midt i ovnen på 200 ºC i ca. 5 minutter, vil de smake som nystekt |