Grove horn med ost og skinke
Grove horn med ost og skinke

Grove horn med ost og skinke

Grove horn fylt med ost og skinke er smakfullt og lettvint i matpakken og som turmat. Med Møllerens bakemiks for kornbrød som utgangspunkt, blir det raskt og enkelt å lage. Fyll opp fryseren, så har du alltid rask nistemat tilgjengelig

Lenke kopiert!

Ingredienser

1 kg Møllerens Kornbrød
4,5 d melk, havredrikk eller vann
150 g tomatpuré
1 pk gjær

Til fyll og dekor

24 skiver hvitost
24 skiver skinke
100 g sesamfrø

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i vesken, tilsett brødmiksen og tomatpuré og elt deigen godt til den er smidig, ca. 5 min i kjøkkenmaskin
2
Del deigen i 4 biter som du former som runde baller
3
Ha sesamfrø på bordet og kjevle hvert av de 4 deigballene ut på sesamfrøene til sirkler på ca. 30 cm diameter
4
Del hver sirkel slik at du har 6 trekanter, og legg på 1 ost og 1 skinkebit på hver. Rull hver trekant fra ytterkanten inn mot midten og form til horn
5
Sett hornene på stekebrett med bakepapir og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min
6
Stek horn ved 220°C midt i ovnen i ca. 15 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften