Eltefritt langpannebrød
Eltefritt langpannebrød er brødet for deg som vil ha et saftig brød uten særlig innsats. Det er enkelt å lage og gir smakfulle rundstykker med myke kanter. Langpannebrødet er ypperlig både til frokost og matpakker, men også som suppebrød
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 kg | Møllerens Fullkornsbrød |
8 dl | melk eller havredrikk |
2 ss | sirup eller honning |
1 pk | tørrgjær |
100 g | frø/gryn etter ønske (eks havregryn eller sesamfrø) |
Slik gjør du
1
|
Rør tørrgjær ut i kald væske og tilsett resten av ingrediensene. Rør deigen sammen til den er godt blandet |
2
|
Ha bakepapir i en stor langpanne ca. 30x35 cm. Trykk deigen jevnt ut i formen, bruk gjerne vann eller olje på hendene |
3
|
Dekorer topp med frø eller gryn etter eget ønske (eks havregryn eller sesamfrø) og dekk til formen med plast |
4
|
Sett formen i kjøleskapet i 8-10 timer (over natten) |
5
|
Stek langpannebrødet på 200°C midt i ovnen ca. 25 min (avhengig av ovn) |