Eltefritt langpannebrød
Eltefritt langpannebrød

Eltefritt langpannebrød

Eltefritt langpannebrød er brødet for deg som vil ha et saftig brød uten særlig innsats. Det er enkelt å lage og gir smakfulle rundstykker med myke kanter. Langpannebrødet er ypperlig både til frokost og matpakker, men også som suppebrød


Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 kg Møllerens Fullkornsbrød
8 dl melk eller havredrikk
2 ss sirup eller honning
1 pk tørrgjær
100 g frø/gryn etter ønske (eks havregryn eller sesamfrø)

Slik gjør du

1
Rør tørrgjær ut i kald væske og tilsett resten av ingrediensene. Rør deigen sammen til den er godt blandet
2
Ha bakepapir i en stor langpanne ca. 30x35 cm. Trykk deigen jevnt ut i formen, bruk gjerne vann eller olje på hendene
3
Dekorer topp med frø eller gryn etter eget ønske (eks havregryn eller sesamfrø) og dekk til formen med plast
4
Sett formen i kjøleskapet i 8-10 timer (over natten)
5
Stek langpannebrødet på 200°C midt i ovnen ca. 25 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften