Gulrotbrud, glutenfri
Gulrotbrud, glutenfri

Gulrotbrud, glutenfri

Gulrotbrud er en form for danske boller, som helst serveres med smør og ost. De passer like godt til kaffekosen som i nisteboksen. Oppskriften gir ca. 12 stk.


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

450 g Møllerens Fin Melblanding, glutenfri
3 dl godt lunkent vann
100 g sukker
50 g smeltet smør
50 g fersk gjær eller tørrgjær
1 ts kardemomme
1 ts salt
150 g raspet gulrot
150 g solsikkekjerner
2 egg

Slik gjør du

1
Alle ingrediensene unntatt gulrot, solsikkekjerner og egg eltes sammen
2
Legg ferdig eltet deig ut på bordet, og trykk den ut til en firkant. Legg gulrot, solsikkekjerner og egg oppå, og "hakk" deigen sammen med en bakeskrape eller lignende. Hakk til alt er godt blandet
3
Sett klatter av deig på en plate dekket med bakepapir, ca. 12 stk
4
La brudene heve lunt og tildekket i 45-60 min
5
Stek brudene ved 220°C i ca. 15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter