Gulrotbrud, glutenfri
Gulrotbrud er en form for danske boller, som helst serveres med smør og ost. De passer like godt til kaffekosen som i nisteboksen. Oppskriften gir ca. 12 stk.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
450 g | Møllerens Fin Melblanding, glutenfri |
3 dl | godt lunkent vann |
100 g | sukker |
50 g | smeltet smør |
50 g | fersk gjær eller tørrgjær |
1 ts | kardemomme |
1 ts | salt |
150 g | raspet gulrot |
150 g | solsikkekjerner |
2 | egg |
Slik gjør du
1
|
Alle ingrediensene unntatt gulrot, solsikkekjerner og egg eltes sammen |
2
|
Legg ferdig eltet deig ut på bordet, og trykk den ut til en firkant. Legg gulrot, solsikkekjerner og egg oppå, og "hakk" deigen sammen med en bakeskrape eller lignende. Hakk til alt er godt blandet |
3
|
Sett klatter av deig på en plate dekket med bakepapir, ca. 12 stk |
4
|
La brudene heve lunt og tildekket i 45-60 min |
5
|
Stek brudene ved 220°C i ca. 15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grove rundstykker, glutenfri
Over 60
Middels
Scones, glutenfri
20 - 40
Enkel
Ostebriks, glutenfri
Enkel
Enkelt grovbrød, glutenfri
Over 60
Enkel