Grovt brytebrød med banan og valnøtt
Grovt brytebrød med banan og valnøtt er perfekt i matpakken, til kveldskosen eller når du bare ønsker noe litt søtt som metter. Banan bidrar til å holde baksten saftig over tid
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
500 g | Møllerens Grovbakst |
2 dl | melk eller vann |
150 g | banan |
50 g | brun farin (honning, sirup eller sukker) |
50 g | valnøtter (kan sløyfes) |
1/2 pk | gjær |
1 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Elt alle ingrediensene godt sammen til en smidig deig, ca. 10 min. La deigen hvile i 15 min |
2
|
Del deigen i 12 biter som du ruller til rundstykker |
3
|
Plasser rundstykkene i en smurt rund kakeform (24 cm) eller sett de sammen til en runding på en bakepapirkledd bakeplate |
4
|
La brødet heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
5
|
Stek brødet midt i ovnen ved 220 °C i 20-25 min eller til de er gylne (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Brytebrød
Over 60
Enkel
Grove brødpinner
Over 60
Enkel
Grove briks
Over 60
Middels
Saftige frørundstykker
Over 60
Middels