Grovt brytebrød med banan og valnøtt
Grovt brytebrød med banan og valnøtt

Grovt brytebrød med banan og valnøtt

Grovt brytebrød med banan og valnøtt er perfekt i matpakken, til kveldskosen eller når du bare ønsker noe litt søtt som metter. Banan bidrar til å holde baksten saftig over tid


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

500 g Møllerens Grovbakst
2 dl melk eller vann
150 g banan
50 g brun farin (honning, sirup eller sukker)
50 g valnøtter (kan sløyfes)
1/2 pk gjær
1 ts salt

Slik gjør du

1
Elt alle ingrediensene godt sammen til en smidig deig, ca. 10 min. La deigen hvile i 15 min
2
Del deigen i 12 biter som du ruller til rundstykker
3
Plasser rundstykkene i en smurt rund kakeform (24 cm) eller sett de sammen til en runding på en bakepapirkledd bakeplate
4
La brødet heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
5
Stek brødet midt i ovnen ved 220 °C i 20-25 min eller til de er gylne (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Brytebrød

Brytebrød

Over 60

Enkel

Grove brødpinner

Grove brødpinner

Over 60

Enkel

Grove briks

Grove briks

Over 60

Middels

Saftige frørundstykker

Saftige frørundstykker

Over 60

Middels