Grove scones med blåbær
Slik du saftige og smakfulle scones med blåbær raskt og enkelt. Ingen elting. Ingen heving
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 kg | Møllerens Havrebrød |
5 dl | melk eller havredrikk |
200 g | mykt smør |
4 ss | sukker |
4 ss | bakepulver |
200 g | frosne blåbær |
Slik gjør du
1
|
Ha alle ingredienser unntatt de frosne bærene i en bakebolle. Rør sammen med kjøkkenmaskin eller for hånd inntil deigen er akkurat blandet, ikke elt for mye |
2
|
Ha frosne blåbær (rett fra frysen) i deigen og rør rundt akkurat til de har blandet seg |
3
|
Form boller i hendene som du setter på et bakepapir og trykker litt flat. Alternativt kan du ha deigen ut på et melstrødd bord, trykke den ut til ca. 3 cm tykkelse og stikke ut scones med en utstikker eller glass/kopp på ca. 5 cm diameter |
4
|
Sett sconesene på et stekebrett med bakepapir. Pensel med egg og stek midt i ovnen ved 220°C i ca. 20 min eller til de blir gylne (avhengig av ovn) |