Møllerens Fullkornsbrød
Møllerens Fullkornsbrød er vår groveste brødmiks med full brødskala. Her kan du bake et utmerket familiebrød uten hele frø og kjerner!
I en hektisk hverdag kan det føles komplisert og tidkrevende å bake selv. Med gode råvarer samlet i én og samme pose, blir det både enklere og hyggeligere å bake brød fra bunnen av. Brødmiksene fra Møllerens gjør veien kort til duften og smaken av hjemmebakte brød og rundstykker! Bruk av surdeig og malt i brødbaking har lange tradisjoner i Norge. I denne brødmiksen er det en tørket surdeig som bidrar med luftighet og en rund smak til ditt hjemmebakte brød. En lys malt laget av spiret tørket bygg gir brødet en lett søtlig og fyldig smak
Fremgangsmåte
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pk gjær og ca. 6 dl lunkent vann (32-36 °C). Elt deigen ca. 5-10 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen er smidig og elastisk |
2
|
Du kan forheve deigen under plast i 30 min, men dette er ikke avgjørende for et godt bakeresultat. Del deigen i 2 eller 20 biter alt etter om du vil lage brød eller rundstykker. Brødene formes og legges i 2 smurte brødformer på ca. 1,5 liter. Rundstykkene trilles runde og setter på et stekebrett med bakepapir. La deigen heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til dobbel størrelse. Tips: ønsker du frø eller havregryn på toppen av baksten, rull først i vann og deretter i ønsket frø Du trenger ikke brødform for å bake brød. Se hvordan forme et brød her: https://www.mollerens.no/aktuelt/bakemikser-inspirasjon-og-tips/slik-former-du-et-brod/ |
3
|
Stek ved 200 °C midt i ovnen i 30-40 min for brød og 20-25 min for rundstykker (avhengig av ovn) |
Ingredienser
Allergener uthevet
fullkornshvetemel, hvetemel, sammalt rug, maltpulver av bygg, tørket surdeig av rug, salt, rapsolje, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre, alfa amylase)
Kan inneholde spor av Sesamfrø
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Ekstra grovt
Grovhet: 80%
Nøkkelhull
Et sunnere alternativ