Hjemmebakt brød på rekordtid
Hopp over elting, heving og venting! Med enkle grep har du nystekte rundstykker på 30 minutter: Bytt ut gjær med 50 g bakepulver, så er halve jobben gjort.
Hjemmebakt brød på rekordtid
Hopp over elting, heving og venting! Med enkle grep har du nystekte rundstykker på 30 minutter: Bytt ut gjær med 50 g bakepulver, så er halve jobben gjort.
Med enkle grep kan du ha nydelig bakst klar på 30 minutter! Ingen elting, ingen heving. Istedenfor gjær benytter du 50 g (ca. 4 ss) bakepulver. Rør deigen raskt sammen for hånd. Benytt to spiseskjeer til å sette rundstykker på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 15 min (avhengig av ovn) ved 250°C.
Med enkle grep kan du ha nydelig bakst klar på 30 minutter! Ingen elting, ingen heving. Istedenfor gjær benytter du 50 g (ca. 4 ss) bakepulver. Rør deigen raskt sammen for hånd. Benytt to spiseskjeer til å sette rundstykker på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 15 min (avhengig av ovn) ved 250°C.
Du kan også bake eltefrie brød eller rundstykker med gjær. Tilsett 2 dl ekstra vann i deigen og bruk ¼ av gjærmengden. Rør sammen for hånd, og la stå på kjøkkenbenken tildekket over natten. Deigen skal være klissete. Dagen etter kan du enten fordele deigen i to brødformer eller bruke to spiseskjeer til å sette rundstykker på et bakepapirkledd stekebrett. Stek brødene midt ovnen i ca 25 min (avhengig av ovn) ved 220°C. Du kan fint ha deigen i kjøleskapet et par dager for å utvikle mer smak og steke etter behov.
Du kan også bake eltefrie brød eller rundstykker med gjær. Tilsett 2 dl ekstra vann i deigen og bruk ¼ av gjærmengden. Rør sammen for hånd, og la stå på kjøkkenbenken tildekket over natten. Deigen skal være klissete. Dagen etter kan du enten fordele deigen i to brødformer eller bruke to spiseskjeer til å sette rundstykker på et bakepapirkledd stekebrett. Stek brødene midt ovnen i ca 25 min (avhengig av ovn) ved 220°C. Du kan fint ha deigen i kjøleskapet et par dager for å utvikle mer smak og steke etter behov.