Hjemmebakt brød på rekordtid

Hopp over elting, heving og venting! Med enkle grep har du nystekte rundstykker på 30 minutter: Bytt ut gjær med 50 g bakepulver, så er halve jobben gjort.

Hjemmebakt brød på rekordtid

Hopp over elting, heving og venting! Med enkle grep har du nystekte rundstykker på 30 minutter: Bytt ut gjær med 50 g bakepulver, så er halve jobben gjort.

Med enkle grep kan du ha nydelig bakst klar på 30 minutter! Ingen elting, ingen heving. Istedenfor gjær benytter du 50 g (ca. 4 ss) bakepulver. Rør deigen raskt sammen for hånd. Benytt to spiseskjeer til å sette rundstykker på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 15 min (avhengig av ovn) ved 250°C. 

Med enkle grep kan du ha nydelig bakst klar på 30 minutter! Ingen elting, ingen heving. Istedenfor gjær benytter du 50 g (ca. 4 ss) bakepulver. Rør deigen raskt sammen for hånd. Benytt to spiseskjeer til å sette rundstykker på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 15 min (avhengig av ovn) ved 250°C. 

Du kan også bake eltefrie brød eller rundstykker med gjær. Tilsett 2 dl ekstra vann i deigen og bruk ¼ av gjærmengden. Rør sammen for hånd, og la stå på kjøkkenbenken tildekket over natten. Deigen skal være klissete. Dagen etter kan du enten fordele deigen i to brødformer eller bruke to spiseskjeer til å sette rundstykker på et bakepapirkledd stekebrett. Stek brødene midt ovnen i ca 25 min (avhengig av ovn) ved 220°C. Du kan fint ha deigen i kjøleskapet et par dager for å utvikle mer smak og steke etter behov. 

Du kan også bake eltefrie brød eller rundstykker med gjær. Tilsett 2 dl ekstra vann i deigen og bruk ¼ av gjærmengden. Rør sammen for hånd, og la stå på kjøkkenbenken tildekket over natten. Deigen skal være klissete. Dagen etter kan du enten fordele deigen i to brødformer eller bruke to spiseskjeer til å sette rundstykker på et bakepapirkledd stekebrett. Stek brødene midt ovnen i ca 25 min (avhengig av ovn) ved 220°C. Du kan fint ha deigen i kjøleskapet et par dager for å utvikle mer smak og steke etter behov. 

Grove horn med ost og skinke

Grove horn med ost og skinke

Les oppskriften her
Grove scones med blåbær

Grove scones med blåbær

Les oppskriften her
Müslirundstykker

Müslirundstykker

Les oppskriften her
Eltefritt langpannebrød

Eltefritt langpannebrød

Les oppskriften her
Proteinrundstykker

Proteinrundstykker

Les oppskriften her