Rullekake / Swissrull
Rullekake, også kalt "Swissrull" av mange, er en enkel og rask kake å lage. Fyll kaken med ønsket fyll for eksempel syltetøy, krem eller sjokolade. Vår variant her er fylt med nyrørt bringebærsyltetøy
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
3 stk | egg |
125 g | sukker |
100 g | Møllerens Hvetemel siktet |
1 ss | potetmel |
1 ts | bakepulver |
Syltetøy |
Slik gjør du
1
|
Visp egg og sukker til eggedosis |
2
|
Sikt det tørre i, skjær det inn eggedosisen med en slikkepott. Ikke rør for mye, da detter røren sammen |
3
|
Fordel røren i stor bakepapirkledd langpanne ca. 30 x 40 cm |
4
|
Stekes på 200 °C i ca. 12 min |
5
|
Hvelv kaken straks over på et bakepapir som er strødd med sukker (eller et fuktet kjøkkenhåndkle dekket med sukker) |
6
|
Fjern forsiktig bakepapir fra kaken og avkjøl |
7
|
Fordel så syltetøy over kaken |
8
|
Rull kaken sammen fra langsiden, før du tar tak i bakepapiret og ruller videre. Hold papiret tett inntil kaken |
9
|
La kaken stå kjølig med papiret rundt i ca. 2 timer |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Rullekake, glutenfri
20 - 40
Enkel