Rullekake / Swissrull
Rullekake / Swissrull

Rullekake / Swissrull

Rullekake, også kalt "Swissrull" av mange, er en enkel og rask kake å lage. Fyll kaken med ønsket fyll for eksempel syltetøy, krem eller sjokolade. Vår variant her er fylt med nyrørt bringebærsyltetøy


20 - 40

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

3 stk egg
125 g sukker
100 g Møllerens Hvetemel siktet
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
Syltetøy

Slik gjør du

1
Visp egg og sukker til eggedosis
2
Sikt det tørre i, skjær det inn eggedosisen med en slikkepott. Ikke rør for mye, da detter røren sammen
3
Fordel røren i stor bakepapirkledd langpanne ca. 30 x 40 cm
4
Stekes på 200 °C i ca. 12 min
5
Hvelv kaken straks over på et bakepapir som er strødd med sukker (eller et fuktet kjøkkenhåndkle dekket med sukker)
6
Fjern forsiktig bakepapir fra kaken og avkjøl
7
Fordel så syltetøy over kaken
8
Rull kaken sammen fra langsiden, før du tar tak i bakepapiret og ruller videre. Hold papiret tett inntil kaken
9
La kaken stå kjølig med papiret rundt i ca. 2 timer

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Rullekake, glutenfri

Rullekake, glutenfri

20 - 40

Enkel