Grovt brytebrød
Grovt brytebrød

Grovt brytebrød

Med denne oppskriften kan du lage et stort og smakfullt grovt brytebrød som er perfekt middagstilbehør til supper, gryter og salater


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Steg for steg

Ingredienser

230 g Møllerens Hvetemel siktet
3 dl vann
100 g sesamfrø
25 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
2 ss honning
1,5 ts salt
50 g sesamfrø til dekor

Slik gjør du

1
Rør ut gjæren i lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen og la den heve lunt og tildekket i 1 time
2
Del deigen i 12 biter som formes til rundstykker. Dypp dem i vann og deretter sesamfrø. Legg de i en smurt rund kakeform på 22-24 cm. La heve lunt og tildekket til dobbel størrelse
3
Stek brytebrødet midt i ovnen ved 200 °C i 25-30 min (avhengig av ovn)

Brytebrødet er 54 % grovt på brødskalaen 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter