Grovt brytebrød
Med denne oppskriften kan du lage et stort og smakfullt grovt brytebrød som er perfekt middagstilbehør til supper, gryter og salater
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
230 g | Møllerens Hvetemel siktet |
3 dl | vann |
100 g | sesamfrø |
25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
2 ss | honning |
1,5 ts | salt |
50 g | sesamfrø til dekor |
Slik gjør du
1
|
Rør ut gjæren i lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen og la den heve lunt og tildekket i 1 time |
2
|
Del deigen i 12 biter som formes til rundstykker. Dypp dem i vann og deretter sesamfrø. Legg de i en smurt rund kakeform på 22-24 cm. La heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
3
|
Stek brytebrødet midt i ovnen ved 200 °C i 25-30 min (avhengig av ovn) |
Brytebrødet er 54 % grovt på brødskalaen |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grovt brytebrød med banan og valnøtt
Over 60
Enkel
Brytebrød
Over 60
Enkel