Flatbrød
Flatbrød

Flatbrød

Flatbrød er tradisjonsbakst som passer ypperlig til spekemat eller sild i juletiden, men også til supper og gryter året rundt


Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 10 stk.

500 g Møllerens Hvetemel siktet
300 g Møllerens Hvetemel sammalt finmalt
7 dl vann
1 ts salt
Mel til utbaking

Slik gjør du

1
Bland sammen mel og salt
2
Kok opp vann og hell over
3
Elt deigen godt sammen. Det blir en ganske fast deig
4
Dekk deigen med plast og legg den i kjøleskapet i minimum 2 timer. La gjerne deigen ligge i kjøleskap over natten
5
Del deigen i ca. 10 deler. Kjevle hver del ut så jevnt og tynt som mulig, de trenger ikke være helt runde
6
Bruk en gaffel eller en rulle og prikk hull i flatbrødene, så slipper du å få luftbobler under steking
7
Stek flatbrødene på takke eller i panne til de er gyllen brun på begge sidene
8
Avkjøl flatbrødene på en rist. Det er viktig å la dem tørke godt ut slik at de blir helt sprø
9
Oppbevar flatbrødene i tett boks eller i papirpose

Tips

Tips! Du kan bruke mel etter ønske i stedet for de sortene som er i denne oppskriften  

Her er fire ulike alternativer:

  • Bruk 1 kg Fibra Fullkornshvetemel istedenfor meltypene i oppskriften
  • Bytt ut siktet hvetemel med Fibra Fullkornshvetemel 
  • Bytt sammalt rug med sammalt hvete. Totalt 500 g sammalt hvete
  • Bruk byggmel istendefor sammalt hvete og sammalt rug 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften