Flatbrød
Flatbrød er tradisjonsbakst som passer ypperlig til spekemat eller sild i juletiden, men også til supper og gryter året rundt
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Oppskriften gir ca. 10 stk. |
|
500 g | Møllerens Hvetemel siktet |
300 g | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
7 dl | vann |
1 ts | salt |
Mel til utbaking |
Slik gjør du
1
|
Bland sammen mel og salt |
2
|
Kok opp vann og hell over |
3
|
Elt deigen godt sammen. Det blir en ganske fast deig |
4
|
Dekk deigen med plast og legg den i kjøleskapet i minimum 2 timer. La gjerne deigen ligge i kjøleskap over natten |
5
|
Del deigen i ca. 10 deler. Kjevle hver del ut så jevnt og tynt som mulig, de trenger ikke være helt runde |
6
|
Bruk en gaffel eller en rulle og prikk hull i flatbrødene, så slipper du å få luftbobler under steking |
7
|
Stek flatbrødene på takke eller i panne til de er gyllen brun på begge sidene |
8
|
Avkjøl flatbrødene på en rist. Det er viktig å la dem tørke godt ut slik at de blir helt sprø |
9
|
Oppbevar flatbrødene i tett boks eller i papirpose |
Tips! Du kan bruke mel etter ønske i stedet for de sortene som er i denne oppskriften Her er fire ulike alternativer:
|