Caprese pizza
Caprese pizza

Caprese pizza

Hva smaker vel bedre enn ekte italiensk pizza med sprø bunn og rene smaker. Denne varianten er vegetar og full av smak. Oppskriften gir 4 pizzabunner


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

Pizzabunn

500 g Møllerens Pizzamel Tipo 0
0,5 ts salt
0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
1 ss olivenolje
2,5 - 3 dl kaldt vann

Tomatsaus

1 boks hakkede tomater
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
En klype sukker
En klype salt
fersk basilikum

Fyll

mozarella
cherry tomater (gjerne med ulike farger)
rødløk
basamicoeddik
pesto
fersk basilikum

Slik gjør du

Pizzabunn

1
Rør gjæren ut i vannet, tilsett de øvrige ingredienser og elt deigen godt, gjerne 7-8 min. i en kjøkkenmaskin
2
Del deigen i 200g biter som rulles til runde boller, sett disse på kjøl 2-3 timer tildekket med plast, du kan også begynne å kjevle med engang hvis ikke du har tid å vente. Mens deigen hever kan du starte på pizzasausen

Pizzasaus

3
Hell de hermetiske tomatene i et dørslag, og la de renne av seg i 20 min
4
Ha de avrente tomatene i en skål og bland inn hvitløk, olivenolje, salt, sukker og hakket basilikum
5
La sausen stå å godgjøre seg mens deigen hever

Pizza

6
Ha deig emnet ut på et bord strødd med semulegryn og kjevle ut en tynn pizza, du kan også dra ut deigen ved å strekke den ut i kantene, ha rikelig med semulegryn på bordet så sklir deigen lettere
7
Sett ovnen på 275°C. Hvis du bruker pizzasten setter du denne inn i ovnen når du skrur på, slik at den får varmet seg gradvis opp. Har du ikke pizzasten kan du sette en bakeplate i ovnen og la den bli god og varm
8
Ha pizzaen på et bakepapir på baksiden av en bakeplate. Ha på tomatsaus, mozarella, rødløk og cherrytomater og la den stå og hvile 30 min
9
Skyv forsiktig bakepapiret med pizzaen over på den varme pizzastenen og stek 5-6 min. eller til pizza er gyllen i kantene (avhengig av ovn)
10
Når pizzen er ferdigstekt drypp over pesto og basalmicoeddik, samt fersk basilikum

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter