Italiensk pizza på grillen
Italiensk pizza på grillen

Italiensk pizza på grillen

Det blir en spennende smak av sommer om du bruker grillen til å steke pizza. I tillegg til en grill med lokk anbefaler vi at du bruker en bakestein. Bruk høy varme og varm opp bakesteinen i ca. 10 minutter før du steker pizzaen. Pizzadeig laget med Møllerens pizzamel tipo 0 er et godt utgangspunkt for en løs og ledig pizzabunn som kan fylles med ønsket fyll. Resultatet er sprø og deilig pizza som kan nytes rett fra grillen


40 - 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Pizzadeig

320 g Møllerens Pizzamel Tipo 0
1/2 ts salt
1/2 pose tørrgjær
2 ss olje
2 dl lunket vann

Forslag til fyll

tomatsaus
fersk mozzarella
parmaskinke
små smaksrike tomater
parmesanost
olivenolje
ruccola

Slik gjør du

Pizzadeig

1
Bland alle ingrediensene og elt i ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller rør sammen for hånd. Juster om nødvendig deigen med mel/vann, men la den være litt løs
2
Hev deigen i 30-40 min, eller til dobbel størrelse. Kjevle deigen tynn i ønsket antall og størrelse. Ikke etterhev bunnen hvis du ønsker sprø bunn

Fyll

1
Stryk over tomatsaus og legg på fersk mozzarella og stek pizzaen på oppvarmet pizzastein ca. 10-15 min og under lokk til bunnen slipper steinen
2
Etter at pizzaen er ferdig stekt legger du på parmaskinke, tomater og ruccola, samt rasper over parmesanost og drypper over litt god olivenolje

Tips

Strø Møllerens Semulegryn på steinen før du legger på pizzaen for å unngå at den brenner seg fast.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Pizza med grov bunn

Pizza med grov bunn

Over 60

Enkel

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer

Over 60

Middels