Pizza bianca
Pizza bianca

Pizza bianca

Pizza er alltid en vinner til helgekosen. Prøv en variant med lys pizzasaus


40 - 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

Pizzadeig

320 g Møllerens Pizzamel Tipo 0
1/2 ts salt
1/2 pose tørrgjær
2 ss olje
2 dl lunket vann

Lys Saus

creme fraiche
finhakket Hvitløk (2-3 fedd)

Fyll

hakket vårløk
revet mozzarella
parmaskinke
soltørkede tomater
sorte oliven
litt grønt på toppen

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene og elt i ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller rør sammen for hånd. Juster om nødvendig deigen med mel/vann, men la den være litt løs
2
Hev deigen i 30-40 min, eller til dobbel størrelse
3
Kjevle deigen tynn i ønsket størrelse (minipizza eller større pizza, her kan du variere som du vil). Ikke etterhev bunnen hvis du ønsker sprø bunn
4
Stryk over pizzasaus, legg på ønsket fyll og stek pizzaen ved 250 °C i 10–15 minutter avhengig av ovn
5
Avkjøl på rist. Litt grønt på toppen etter steking smaker godt

Tips

For å få en ekstra sprø og tynn pizzabunn benyttes en pizzastein. Varm pizzasteinen opp i stekeovnen før du legger på pizzaen. Ikke etterhev bunnen. Strø Møllerens Semulegryn på steinen før du legger på pizzaen for å unngå at den brenner seg fast. Stekes ved 225 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Italiensk pizza på grillen

Italiensk pizza på grillen

40 - 60

Middels

Pizza med grov bunn

Pizza med grov bunn

Over 60

Enkel

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer

Over 60

Middels