Pizza bianca
Pizza er alltid en vinner til helgekosen. Prøv en variant med lys pizzasaus
40 - 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
Pizzadeig |
|
320 g | Møllerens Pizzamel Tipo 0 |
1/2 ts | salt |
1/2 pose | tørrgjær |
2 ss | olje |
2 dl | lunket vann |
Lys Saus |
|
creme fraiche | |
finhakket Hvitløk (2-3 fedd) | |
Fyll |
|
hakket vårløk | |
revet mozzarella | |
parmaskinke | |
soltørkede tomater | |
sorte oliven | |
litt grønt på toppen |
Slik gjør du
1
|
Bland alle ingrediensene og elt i ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller rør sammen for hånd. Juster om nødvendig deigen med mel/vann, men la den være litt løs |
2
|
Hev deigen i 30-40 min, eller til dobbel størrelse |
3
|
Kjevle deigen tynn i ønsket størrelse (minipizza eller større pizza, her kan du variere som du vil). Ikke etterhev bunnen hvis du ønsker sprø bunn |
4
|
Stryk over pizzasaus, legg på ønsket fyll og stek pizzaen ved 250 °C i 10–15 minutter avhengig av ovn |
5
|
Avkjøl på rist. Litt grønt på toppen etter steking smaker godt |
For å få en ekstra sprø og tynn pizzabunn benyttes en pizzastein. Varm pizzasteinen opp i stekeovnen før du legger på pizzaen. Ikke etterhev bunnen. Strø Møllerens Semulegryn på steinen før du legger på pizzaen for å unngå at den brenner seg fast. Stekes ved 225 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Italiensk pizza på grillen
40 - 60
Middels
Pizza med grov bunn
Over 60
Enkel
Pizzasnurrer
Over 60
Middels