Bakerens kanelknuter
Bakerens kanelknuter

Bakerens kanelknuter

Våre bakere serverer gjerne hvetebakst med kanel som en kanelknute. De både ser bra ut og smaker nydelig! Oppskriften gir ca. 20 store deilige myke kanelknuter


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 kg Møllerens Hvetemel siktet
5 dl melk
150 g sukker
125 g smør
1 stk egg
50 g gjær
1 ts kardemomme
1 ts salt

Fyll

75 g smør
50 g brun farin (eller sukker)
2 ss kanel

Slik gjør du

1
Smelt smøret og tilsett melken, rør ut gjæren i blandingen når den er ca. 36 °C varm
2
Tilsett de øvrige ingrediensene (hold igjen litt mel) og elt deigen til den er glatt og smidig
3
La deigen heve lunt og tildekket i 30 min. Mens du venter rører du sammen ingrediensene til fyllet til en myk røre
4
Kjevle deigen ut til ca. 30 x 40 cm og smør fyllet utover halve deigen
5
Brett deigen over midten og skjær ca. 2 cm tykke remser som du strekker litt og knyter
6
Sett knutene på et stekebrett med bakepapir og la heve lunt og tildekket til dobbel størrelse
7
Pensle med egg og stek midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Kanelgifler

Kanelgifler

Over 60

Enkel