Bakerens kanelknuter
Våre bakere serverer gjerne hvetebakst med kanel som en kanelknute. De både ser bra ut og smaker nydelig! Oppskriften gir ca. 20 store deilige myke kanelknuter
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 kg | Møllerens Hvetemel siktet |
5 dl | melk |
150 g | sukker |
125 g | smør |
1 stk | egg |
50 g | gjær |
1 ts | kardemomme |
1 ts | salt |
Fyll |
|
75 g | smør |
50 g | brun farin (eller sukker) |
2 ss | kanel |
Slik gjør du
1
|
Smelt smøret og tilsett melken, rør ut gjæren i blandingen når den er ca. 36 °C varm |
2
|
Tilsett de øvrige ingrediensene (hold igjen litt mel) og elt deigen til den er glatt og smidig |
3
|
La deigen heve lunt og tildekket i 30 min. Mens du venter rører du sammen ingrediensene til fyllet til en myk røre |
4
|
Kjevle deigen ut til ca. 30 x 40 cm og smør fyllet utover halve deigen |
5
|
Brett deigen over midten og skjær ca. 2 cm tykke remser som du strekker litt og knyter |
6
|
Sett knutene på et stekebrett med bakepapir og la heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
7
|
Pensle med egg og stek midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 min (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Over 60
Enkel
Kanelgifler
Over 60
Enkel